VDDO - Noordenveld

Noordenveld 1 - VDDO 1
27 januari 2024 was het tijd voor de 9 de speelronde in deze competitie. De selectie mocht aantreden tegen de oranjehemden uit Roden. Vorige keer wisten beide ploegen van Noordenveld de punten mee te nemen uit Haulerwijk, hier wilden de Buitenveld-combinatieploeg deze keer alles aan gaan doen om dit niet weer te laten gebeuren. Het tweede team had wat extra tijd nodig om op te warmen, want na een matige beginfase liep het eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. In de tweede helft kon het verschil nog wel iets worden teruggebracht, maar uiteindelijk won de thuisploeg met 20-12 en verstevigde daarmee haar koppositie.

Daarna was het de beurt aan de 1 ste -selectie teams. Ruim een half uur later als gepland begonnen de ploegen aan de wedstrijd, geleidt door de goed fluitende R. Turk. Met veel energie begonnen beide ploegen aan de wedstrijd en lieten in de eerste helft zien aardig aan elkaar gewaagd te zijn. Ondanks verdedigende druk van VDDO en Noordenveld, werd er aardig gescoord en was het een leuke pot voor het aanwezige publiek (en op de livestream). Tot een stand van 9-9 was het spel in evenwicht en was de uitkomst van deze pot nog zeker niet beslist. In de laatste fase voor rust zette de thuisploeg nog aan en wist het een gat te slaan van 4. De bezoekers konden trots zijn op het vertoonde spel, maar moesten zien voorkomen dat de thuisploeg na rust nog verder zou uitlopen. De scherpte moest verdedigend weer gevonden werden en aanvallend moesten de juiste kansen genomen blijven worden. Met dezelfde energie en wilskracht als de eerste 20 minuten, kon VDDO 1 vandaag gaan proberen de eerste punten binnen te gaan slepen.
De eerste 15 minuten van de tweede helft waren een kopie van het eerste deel van de eerste helft, waarbij het geslagen gaatje van 4 doelpunten ongeveer in stand gehouden werd. Elke keer als VDDO dacht weer dichterbij te kunnen komen, scoorde de thuisploeg weer waardoor de thuisploeg nog een extra boost moest vinden om het tij nog te kunnen keren. Bij 16-13 was het echter gedaan met de wedstrijdspanning, de thuisploeg wist met gedegen spel de voorsprong langzaamaan uit te bouwen. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde de gastploeg nog wel aan te haken, maar ze hadden steeds meer moeite met het vinden van de korf. Uiteindelijk werd er bij 26-16 afgefloten, wat gezien het wedstrijdbeeld uiteindelijk wat geflatteerd was. Als VDDO dezelfde inzet en energie als de eerste 20 minuten van deze wedstrijd bij een volgende pot een hele wedstrijd vol kan houden, zal het vast wel een keer loon na werken zijn. Voor nu blijft de ploeg nog puntloos in deze sterke competitie. Volgende week speelt het tweede team om 12:45u tegen Harich 3 en mag VDDO het ’s avonds opnemen tegen Invicta 1 in Kollum.