Zaaldiensten

Schema

Het schema voor de haldiensten is ... te vinden. (versie 2023 - 2024 volgt t.z.t.)

Vanaf november 2023 vinden de eerste zaalwedstrijden plaats, zodra het schema binnen is zal dit spoedig worden bijgewerkt op deze pagina!

 

Handleiding zaaldiensten per 26 oktober 2013

In algemeen zin is van belang te weten dat de club de zaal huurt, en daarmee dus ook verantwoordelijk is voor wat er in de zaal gebeurt. Bij wedstrijden ligt de verantwoordelijkheid binnen het veld primair bij de scheidsrechter, maar overigens is de zaaldienst namens de club verantwoordelijk voor wat er in de zaal gebeurt. Vanuit dat besef behoort de zaaldienst dan ook te functioneren.

Specifieke punten van aandacht en activiteiten zijn de volgende.

 • Als je de eerste zaaldienst hebt van de dag moet je 30 minuten van te voren aanwezig zijn om de zaal klaar te maken voor gebruik.
 • Als je later op de dag een zaaldienst hebt, moet je 15 minuten van te voren aanwezig zijn.
 • De sleutels voor de ballenkast zijn aanwezig bij de balie van de sporthal, hier is ook de sleutel voor het scorebord.
 • Er moet bij de wedstrijden van het eerste team entree betaald worden. Jeugd tot en met 12 jaar heeft gratis toegang. Op vertoon van een actuele lidmaatschapskaart is de toegang ook gratis. Dat geldt ook voor onze sponsoren, en voor de beoordelaars van scheidsrechters. Alle anderen betalen € 2,00 entreegeld. De kas wordt tijdens de pauze van het tweede team door Marten Steensma in de sporthal gebracht, en na afloop weer meegenomen.
 • Heb je bij het eerste team zaaldienst dan moet je dus een tafel klaar zetten, maar ook mensen aanspreken op het betalen van entree. Dit doe je vanaf de pauze van het tweede als mensen binnenkomen of je spreekt mensen aan die al aanwezig waren, maar blijven. De tafel staat in de materiaalberging.
 • Het volgende moet klaargezet worden:
 1. Palen.
 2. Banken aan de overzijde van de zaal (voor beide velden/ploegen), dus 1 bank per team.
 3. Tijd op het scorebord.
 4. Schermen aan de tribunezijde voor het materiaalberging. De toegang tot de berging afsluiten.
 5. Reclameborden. Het gaat om het bord van ... en het sponsorbord van de Club van 25 die in de berging staan.
 6. Wanneer de selectie speelt, de tafel bij de entree.
 • Zorgen voor de orde in het publieksgedeelte van de zaal.
 • Als laatste zaaldienst van de dag zorg je dat alles weer opgeruimd wordt en de ballenkast weer afgesloten wordt. De sleutels moeten weer ingeleverd worden bij de balie.
 • De scheidsrechter ontvangen bij wedstrijden van de senioren teams. Dat wil zeggen hem/haar welkom heten en de weg wijzen naar de kleedkamers. De scheidsrechter ontvangt van de aanvoerder een consumptiemunt.
 • Eventueel benodigde middelen voor EHBO zijn beschikbaar in de ballenkast of bij de balie.

Laatste nieuws

Laatste verslagen