VDDO - Flamingo's

Flamingo’s maatje te groot

Op zaterdag 13 januari speelde VDDO in sporthal de Bongerd in Haulerwijk de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Koploper Flamingo’s uit  Buitenpost was de tegenstander. Flamingo’s liet zien terecht bovenaan te staan en won uiteindelijk met 15-32.

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op. Luco van de Wolfshaar en Wesley Nieuwhof wisten te scoren waarna de stand 2-1 was.Flamingo’s was zuiver op schot en wist de eerste helft 17 doelpunten te scoren. Bovendien bleven zij ook in verdedigend veel druk geven. Hierdoor kwam VDDO moeilijk tot scoren. Alleen Wesley Nieuwhof en Martijn Menken wisten nog twee doelpunten te scoren in de eerste helft waardoor VDDO met 4-17 de rust in ging.

In de tweede helft begon VDDO rustiger en met meer vertrouwen te spelen en vielen er gelijk twee doelpunten van Lotte de Jong en Wesley Nieuwhof. VDDO bleef zijn spel doorzetten waardoor Monique Dokter en Sjoerd Hoeksma beiden twee keer wisten te scoren. Flamingo’s bleef ook makkelijk scoren waarna er vijftien minuten voor tijd een 10-26 stand op het scorebord stond. In het laatste deel van de tweede helft waren beide clubs gelijkwaardig aan elkaar. Doelpunten van Myrthe Looijenga, Monique Dokter, Sjoerd Hoeksma, Lotte de Jong en Luco van de Wolfshaar zorgden uiteindelijk voor een eindstand van 15-32.

Volgende week zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen de nummer twee DOW/TFS/WêzHandich.