VDDO - Hoogkerk

VDDO - Hoogkerk | 09-12-2023

Afgelopen zaterdag 9 december stond voor het eerste team van VDDO de wedstrijd tegen Hoogkerk op het programma. VDDO stond voorafgaand aan de wedstrijd met 0 punten op de laatste plaats in de competitie, Hoogkerk stond daar 1 plaats boven met slechts 2 punten. De wedstrijd zou daarmee belangrijke punten opleveren voor de winnaar.

VDDO startte scherp en kwam na slechts enkele seconden al op voorsprong middels een afstander van Wout-Jan Donker. Hoogkerk sloot met hun eerste doelpunt aan door de 2-1 op het scorebord te zetten. De thuisploeg wist echter met drie doelpunten op rij een gaatje te slaan en liep daarmee uit naar een stand van 5-1. Hoogkerk deed wat terug maar VDDO wist een marge van 2 doelpunten verschil te behouden. Met doelpunten van onder andere Jozina Donker en Myrthe Looijenga wist VDDO voor rust zelfs nog uit te lopen naar een 11-6 voorsprong. Hoogkerk scoorde nog twee afstanders op rij waarmee de ruststand bepaald werd op 11-8.

Ondanks dat in de rust werd besproken dat het ook de tweede helft van belang was de scherpheid te behouden, was het Hoogkerk dat het best van start kwam na de rust. Binnen enkele minuten scoorden zij drie punten op rij waarmee de wedstrijd weer op gelijke hoogte werd gebracht. Lotte de Jong scoorde met een afstander de thuisploeg weer op voorsprong maar met opnieuw twee doelpunten op rij wist Hoogkerk voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong te pakken. De spelers van VDDO wisten zich niet te herpakken in het goede spel waarmee de achterstand in de loop van de tweede helft opliep tot acht doelpunten verschil. Coach Patrick Aalders bracht ondertussen meerdere wissels binnen de lijnen. Doelpunten van onder andere Sjoerd Hoeksma, Jozina Donker en Luco van de Wolfshaar konden de wedstrijd echter niet meer spannend maken. De thuisploeg wist vlak voor het eind het verschil nog tot vijf te brengen met een strafworp van Wout-Jan Donker. De laatste twee punten van de wedstrijd waren echter opnieuw voor Hoogkerk waarmee de wedstrijd werd afgefloten bij 22-29.

Ondanks een sterke eerste helft lukte het VDDO daarmee opnieuw niet een wedstrijd aan de goede kant van de score te eindigen. De ploeg zal het goede gevoel van de eerste helft meenemen naar de komende wedstrijden. Volgende week staan voor de selectie de laatste wedstrijden van het kalenderjaar op het programma. Het tweede team zal in Nieuwehorne aantreden tegen de combiploeg Udiros/Kinea. Het eerste speelt later die avond in Burgum tegen Quick/Vlug & Vaardig.