De Wâlden - VDDO

VDDO komt na goede tweede helft tekort tegen De Walden

Voor de selectie van VDDO stonden in het weekend van zaterdag 2 december twee mooie wedstrijden op het programma. VDDO 2 nam het in een uitwedstrijd op tegen hekkensluiter Mid-Fryslân 4. Na een goede wedstrijd won VDDO 2 met 5-15 vrij eenvoudig. Met deze overwinning houdt VDDO 2 zicht op de bovenste regionen van de competitie en zal de volgende speelronde ingaan vanaf de derde plaats.

Om 19:30 gaf scheidsrechter T.D. Hansma het startschot voor de wedstrijd De Walden 1 tegen VDDO 1.mVDDO opende de score, na een goede aanval, via Petra Mulder vanaf de strafworpstip. De eerste paar minuten van de wedstrijd gingen gelijk op tot een stand
van 2-2. De Walden kreeg meer grip op de wedstrijd en liep in een sprint uit naar een comfortabele voorsprong van 8-2. Coach Patrick Aalders greep bij deze stand in door middel van een time-out. De serie van De Walden werd hierdoor wel doorbroken, maar VDDO kreeg nog geen grip op de wedstrijd. Jozina Donker, Petra Mulder en Luco van de Wolfshaar waren voor rust nog trefzeker voor VDDO en de ruststand werd bepaald op 13-6 in het voordeel van De Walden.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken. Aangezien VDDO het laatste deel van de eerste helft verdedigend meer onder controle had, hoefde er niet veel te veranderen. Aanvallend gezien moesten de pass nauwkeurigheid en baltempo opgeschroefd worden. Ook met een achterstand van 13-6 was het zaak de hoofden omhoog te houden.

VDDO begon op deze manier ook goed aan de tweede helft. De eerste twee doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door VDDO via Myrthe Looijenga en Petra Mulder. Dit gaf VDDO extra motivatie om er nog een spannende wedstrijd van te maken. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg VDDO meer en meer grip op de wedstrijd. Door twee goede series van drie doelpunten, via de handen van
Wout-Jan Donker, Luco van de Wolfshaar, Jozina Donker en Myrthe Looijenga, kon VDDO beetje bij beetje de schade verkleinen tot een achterstand van 20-16. In een leuke, spannende eindfase kon het gaatje echter niet gedicht worden. Beide ploegen scoorden nog aardig mee in de slotfase met doelpunten van Sjoerd Hoeksma, Luco van de Wolfshaar, Myrthe Looijenga en Wesley Nieuwhof namens VDDO. De eindstand in sporthal De Hege Walden werd bepaald op 26-22 in het voordeel van De Walden.

Zaterdag 9 december staat er voor VDDO 2 geen wedstrijd op het programma. VDDO 1 zal het in een thuiswedstrijd om 20:00 opnemen tegen Hoogkerk 1 in sporthal De Bongerd in Haulerwijk.