VDDO - Invicta/Frigro

Wedstrijdverslag VDDO - Invicta/Frigo

Zaterdagavond stond de derde competitiewedstrijd voor VDDO op het programma. Dit keer tegen Invicta uit Kollum. Vorig veld
seizoen stonden de teams ook al eens tegenover elkaar en had de combi formatie moeite met het snelle spel van de
tegenstander.VDDO heeft natuurlijk niet stilgezeten en wist wat ze te wachten stond. Beter geconcentreerd en ingesteld op het
vlotte spel startte VDDO de wedstrijd. Langere tijd wisten ze de tegenstander bij te blijven maar uiteindelijk trok Invicta toch aan
het langste eind en nam de 2 punten mee naar Kollum.

Het was Invicta die het voortouw nam en vlot tot scoren kwam en daardoor keek VDDO al snel tegen een 0-3 achterstand aan.
De combinatie ploeg leed net als vorige week snel balverlies en kon daardoor niet vaak na elkaar aanleggen. Wesley Nieuwhof
was de eerste die tot scoren kwam door een doorloopbal af te ronden 1-0. Invicta had snel een antwoord klaar en bij VDDO
duurde het even voordat Luco van de Wolfshaar het 2e doelpunt van afstand erin wist te leggen. Na een kwartier zuivere
speeltijd stond VDDO tegen een 2-6 achterstand aan te kijken. Zaak om de kansen beter af te ronden. Myrthe Looijenga benutte
een vrije bal, Luco van de Wolfshaar was opnieuw van afstand trefzeker en Petra Mulder kon via een doorloopbal de stand weer
dichterbij trekken 5-6. In de laatste minuten van de eerste helft scoorden beide teams nog eenmaal en was de achterstand
grotendeels weggewerkt 6-7.

In de pauze benadrukte coach Chris Tuinstra, die Patrick Aalders verving omdat hij de nacht ervoor vader is geworden, dat het
rendement omhoog moet. Zaak om meer ballen onder de korf te pakken en opnieuw uit te kunnen delen om nogmaals aan te
kunnen leggen en dan zat er zeker kans op een overwinning in. Na rust pakte de formatie het goed op en bleef mee scoren met
de tegenstander. Petra Mulder kon opnieuw een doorloopbal afronden en Luco van de Wolfshaar en Lotte de Jong waren van
afstand zuiver. Door deze doelpunten kwam VDDO op gelijke stand 9-9. Invicta voelde de druk en wist daar goed mee om te
gaan, ze scoorden vier maal van afstand en een vrijebal en creëerden daardoor een comfortabele voorsprong 9-14. Het
rendement van de combinatie ploeg bleef te laag. Uiteindelijk wisten Wout-Jan Donker, Petra Mulder en Wesley Nieuwhof nog wel
te scoren maar konden het gat niet dichten. Invicta wist uiteindelijk met 12-17 de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Volgende zaterdagavond staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Dit keer in Oentsjerk tegen de Wâlden 1