DOW/Wêz - VDDO

Wedstrijdverslag DOW/TFS/Wez Handich 1 - VDDO 1

Het zaalseizoen ging afgelopen weekend van start. Het tweede team van VDDO moest aantreden tegen AVO 5 in Assen. Het was een spannende wedstrijd maar met een eindstand van 14-15 nam VDDO 2 de punten mee naar huis!

Het eerste team van, de samengestelde verenigingen, VDDO komt voor het eerst uit in de eerste klasse, waarbij er met schotklok en zuivere speeltijd word gespeeld. Dus moesten ze afreizen naar Houtigehage om aan te treden tegen DOW/TFS/Wez Handich 1. Door coach Patrick Aalders werd vooraf benoemd dat dit een pittige pot zou worden, maar ga vooral genieten van deze klasse en je eigen spel spelen.

VDDO begon de wedstrijd voortvarend door een afstander van Wesley Nieuwhof, 0-1 voorsprong. De tegenstander wist hier gelijk op te antwoorden en sloeg gelijk een gaatje, 3-1. Hierna wist ook Senne Kristiaan de korf te vinden 3-2. Helaas volgde weer een reeks doelpunten van de tegenstanders. Er ontstonden door VDDO wel mooie aanvallen, maar VDDO kon dit tempo aan doelpunten niet bijbenen. Met een stand van 25-10 werd er voor rust gefloten.

Na rust moest Wesley door een blessure gewisseld worden, Wout-Jan nam zijn plek in. In de tweede helft was de tegenstander nog steeds zuiver en ondanks dat VDDO een goede pot stond te korfballen konden ze niet op tegen de zuiverheid die de tegenstanders op dat moment hadden. De eindstand werd 47-19 maar ondanks het verlies, ging VDDO met een geheven hoofd het veld af.

Deze tegenstanders waren op dit moment net een maatje te groot voor ons, maar aan inzet en eigen kwaliteiten van de uitploeg lag het niet.

De selectie van VDDO moet komende zaterdag thuis, in sporthal de Bongerd in Haulerwijk, tegen de selectie van Noordenveld spelen.