VDDO - De Parabool

16 september 2023
VDDO 1 - De Parabool 1

Op deze warme nazomerse zaterdagmiddag stond de tweede competitieronde van de najaarscompetitie op het programma. Aangezien de competitieopzet aangepast is en deze op basis van in totaal 6 wedstrijden beslist wordt, kan elke wedstrijd bepalend zijn voor het kampioenschap. Met dit in het achterhoofd en met het goede gevoel wat overgehouden was na de klinkende
overwinning in de eerste wedstrijd, wilde de thuisploeg de eerste thuiswedstrijd ook uit de startblokken schieten om direct aan te geven dat de combinatieploeg zich wil gaan mengen in de strijd om het kampioenschap. Nadat het tweede team in een zeer goede wedstrijd overtuigend met 22-13 gewonnen had, waren alle kaarten goed geschud voor een moot potje korfbal.

Waar de thuisploeg vorige week met groots gemak de korf wist te vinden in de eerste helft, bleek dit deze keer totaal anders te zijn. De ploeg was zoekende en kon met moeite goede aanvallen opzetten, waardoor de score ook flink tegenviel. De Groningse studenten speelden met veel zelfvertrouwen en hadden dan ook wat minder moeite met het gat van de korf te vinden. Beide ploegen hadden elkaar verdedigend aardig in de tang, waardoor er in de eerste helft weinig gescoord werd. Bij een stand van 3-8 werd er gefloten voor de pauze, waarin het belangrijk ging worden om de rug te rechten en ervoor zorg te dragen dat het publiek deze middag niet voor niets naar Donkerbroek was gekomen voor deze wedstrijd.

In deze tweede helft werd er geprobeerd door een aantal wissels toe te passen en een iets andere insteek de stand naar de goede kant van de score te trekken, maar bleek ook nu weer dat het scorend vermogen vandaag niet aanwezig was. Ook al werkte VDDO hard om te proberen het tij te keren, het zat er vandaag gewoon niet in en men kan gerust spreken van een collectieve off-day. Aan het eind van de wedstrijd kwam de ploeg beter in haar spel, maar was het voor de uitkomst van het duel niet meer van invloed. De paars geklede Groningers wisten de voorsprong vast te houden en nog een klein beetje uit te bouwen, waardoor er na 60 minuten korfbal een stand van 8-15 op het
formulier stond. Zonde van deze wedstrijd, maar nu de focus leggen op de wedstrijden die komen gaan en zorgen dat VDDO hier wel weer het spel op de mat weet te leggen, waar ze zo hard voor trainen.

Komende zaterdag wachten er weer thuiswedstrijden; het tweede team treedt dan aan tegen de koplopers DTL 2 en het eerste team ontvangen een andere Groningse (bekende) ploeg; Club Brothers.
Hopelijk komt er net zoveel publiek deze zaterdag naar Donkerbroek om te ploegen aan te moedigen!