HHV - VDDO

Sterke seizoenstart VDDO
VDDO begint met overwinning aan competitie

Op zaterdag 8 september begon de seizoen ouverture van VDDO. Op een tropisch sportpark de Oosthoek in Hollandscheveld won VDDO vrij gemakkelijk met 12-22.

VDDO begon de startopstelling met Wesley Nieuwhof, Petra Mulder, Anke Postma en basisdebutant Senne Kristiaan in de aanval. In de verdediging speelden Sjoerd Hoeksma, Myrthe Looijenga, Luco van de Wolfshaar en Lotte de Jong.
Het eerste kwartier schoten de spelers van VDDO met scherp. Na verschillende mooie en snelle aanvallen stond al snel de stand 5-9 op het scorebord. De doelpunten werden gescoord door Senne Kristiaan, Myrthe Looijenga, Petra Mulder, Luco van de Wolfshaar en Wesley Nieuwhof. Vanwege de hitte werd er na een kwartier spelen een drinkpauze ingelast. Ook na deze korte pauze werd het goede spel voortgezet. Met een 8-14 stand is VDDO de rust ingegaan.
De tweede helft vielen de doelpunten wat spaarzamer dan in de eerste helft maar de comfortabele voorsprong bleef gehandhaafd. Vanwege de warmte kwamen er gedurende de tweede helft verse krachten in het team, zo kwam Wout Jan Donker in het spel voor Sjoerd Hoeksma, Jozina Donker nam de plaats over van Lotte de Jong, Martijn Menken voor Senne Kristiaan en Monique Donker voor Anke Postma. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren Myrthe Looijenga, Senne Kristiaan, Luco van de Wolfshaar, Martijn Menken, Wout Jan Donker en Wesley Nieuwhof. In het laatste kwartier was het goed zichtbaar dat VDDO ook conditioneel beter was dan HHV. VDDO
wist daardoor nog uit te lopen naar 12-22.

Deze overwinning was een prima teamprestatie en geeft veel vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Aanstaande zaterdag speelt VDDO zijn eerste thuiswedstrijd in Donkerbroek tegen de Parabool uit Groningen.