VDDO 1 - DWA/Argo 1

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van VDDO de tiende ronde van de zaalcompetitie op het programma. Tegenstander was de selectie van DWA/Argo uit Winsum. De wedstrijden werden gespeeld in sporthal de Bongerd in Haulerwijk, waar de tweede teams het spits mochten afbijten. Na een gelijk opgaande wedstrijd was het VDDO 2 dat aan het langste eind trok en de wedstrijd met 10-9 won. Daarna waren de beide eerste teams aan de beurt, waarbij VDDO E2 team van de week was bij de thuisploeg. 

VDDO startte scherp en openden met een afstandsschot van Monique Dokter de score. DWA/Argo deed direct iets terug maar het was de thuisploeg dat door drie doelpunten op rij een gat wist te slaan, 4-1. Doelpunten werden gemaakt door Luco van de Wolfshaar, Sjoerd Hoeksma en Wout-Jan Donker. In de rest van de eerste helft wisten beide ploegen te scoren maar bleef VDDO een voorsprong behouden dat aan het begin van de wedstrijd gemaakt was. Lotte de Jong was de laatste speler die voor rust namens de thuisploeg de korf wist te vinden. DWA/Argo wist het verschil echter weer terug te brengen naar vier doelpunten, waarmee met een stand van 14-10 de kleedkamers werden opgezocht. 

Na de rust werd de score geopend door Wesley Nieuwhof. Daarna werden de doelpunten schaars en hadden beide ploegen moeite met de afronding van kansen. Toch was het DWA/Argo dat aan leek te sluiten door vier doelpunten op rij te scoren, 15-14. De thuisploeg bleek echter vastberaden de punten in eigen huis te houden. Met doelpunten van onder andere Myrthe Looijenga en Petra Mulder wist VDDO de laatste tien minuten van de wedstrijd opnieuw uit te lopen in de stand. De wedstrijd werd afgefloten bij een stand van 22-16. 

Door de winst staat VDDO op een tweede plaats in de tweede klasse A. De standen liggen echter dicht bij elkaar waardoor nog niets zeker is in de competitie. De komende twee weken zijn vrije weekenden wegens de vakanties, de selectie speelt zaterdag 11 maart de volgende wedstrijden. Het tweede speelt die dag in Roden tegen Noordenveld, het eerste reist af naar Hollandscheveld voor de uitwedstrijd tegen HHV. 


Laatste nieuws

Laatste verslagen