SIOS 1 - VDDO 1

VDDO wint nipt van SIOS

Op zaterdag 11 februari stond de Stellingwerfse derby tussen VDDO en SIOS op het programma. Na een spannend duel trok VDDO aan het langste eind en won verdiend met 17-18.

Sporthal de Steense in Wolvega was goed gevuld met supporters van beide ploegen. VDDO had de laatste twee wedstrijden verloren en konden een overwinning goed gebruiken. Tegen de hekkensluiter uit Wolvega was daar de ideale gelegenheid voor. In de praktijk ging het echter moeizaam. VDDO startte in de inmiddels bekende opstelling met Wout-Jan Donker, Wesley Nieuwhof, Petra Mulder en Monique Dokter in het aanvalsvak en Luco van de Wolfshaar, Sjoerd Hoeksma, Myrthe Looyenga en Lotte de Jong in de verdediging. Martijn Menken was vanwege een blessure nog niet in staat om te spelen.

De thuisploeg startte scherp aan de wedstrijd en kwam al snel op een 4-1 voorsprong. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam VDDO beter in de wedstrijd. Luco van de Wolfshaar scoorde in die fase driemaal en ook Petra Mulder scoorde twee mooie doelpunten. Dit resulteerde uiteindelijk in een 9-10 ruststand. De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. De wedstrijd bleef hierdoor spannend. VDDO heeft geen moment achter gestaan maar kon ook geen groter gat slaan dan
twee doelpunten verschil. Petra Mulder werd na 10 minuten in de tweede helft met een lichte blessure vervangen. Voor haar kwam Anke Postma in het veld. In de tweede helft had vooral Wout-Jan Donker het vizier op scherp staan. Hij wist namelijk vier maal te scoren. Doordat Wesley Nieuwhof (2x), Anke Postma en Sjoerd Hoeksma ook de korf wisten te vinden kwam VDDO twee minuten voor het eindsignaal op een voorsprong van twee doelpunten. Deze voorsprong werd nog verkleind tot 1 maar in de spannende slotminuut trok VDDO de overwinning over de streep.

Door deze overwinning doet VDDO nog mee om de promotieplaatsen! Op zaterdag 18 februari kan VDDO deze overwinning een mooi vervolg geven. Zij spelen dan om 17.00 uur in Haulerwijk tegen DWA/Argo.