De Hoeve 1 - VDDO 1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen de Hoeve 1 en VDDO 1 op de agenda. Waar het tweede selectieteam van VDDO de koploper in Groningen niet wist te verrassen moest het eerste team de punten binnenhalen. Na een rusttand van 15-7 lukte het combinatieploeg VDDO niet om de wedstrijd recht te trekken, eindstand: 20-16.

In sporthal de Duker in Noordwolde was het voor coach Patrick Aalders, die aan het begin van het seizoen de overstap maakte naar VDDO, het weerzien met zijn vorige club. De beginfase van de wedstrijd was een periode die, wat de score betreft, gelijk op ging. Het was Myrthe Looijenga die de score van de gasten opende. Al snel bleek dat de Hoeve met scherp schoot. Waarbij VDDO in het begin aan wist te haken met scores van onder andere Wout-Jan Donker en Luco van de Wolfshaar, liep de Hoeve in de loop van de eerste helft langzaam uit tot 6 - 3. Met doelpunten van Petra Mulder en Sjoerd Hoeksma werd er wat terug gedaan. Echter zette de Hoeve hier weer een aantal
doelpunten tegenover waardoor er met een stand van 15-7 de kleedkamers werden opgezocht. Het was de taak aan VDDO om er een schep bovenop te doen. Het was Wesley Nieuwhof die na rust direct de korf met een afstandschot wist te vinden. VDDO oogde scherper met de wil om er nog een echte wedstrijd van te maken. Met doelpunten van wederom Myrthe Looijenga, Petra Mulder en
Wout-Jan Donker werd de score dichter naar elkaar toe getrokken. Door lange aanvallen van de Hoeve werd het tempo van de wedstrijd vertraagd. De ruststand bleek uiteindelijk bepalend voor de eindscore. Het verschil dat in de eerste helft was gemaakt bleek in de tweede helft niet meer te overbruggen. De wedstrijd werd afgefloten bij een eindstand van 20-16.

Volgende week staat in sporthal de Boekhorst de wedstrijd tegen Flamingo’s 1 uit Buitenpost op de