VDDO 1- HVV 1

VDDO 1 - HHV 1
In het weekend dat half Nederland de schaatsen uit het vet haalde om de kou te trotseren, moest de selectie van VDDO met hoofdsponsor bouwbedrijf Buiteveld nog de laatste wedstrijden van 2022 spelen. Het tweede team speelde tegen Noordenveld 2, waarin het tekort kwam en uiteindelijk met 13-20 verloor. Na 4 wedstrijden (2 gewonnen, 2 verloren) sluit het team het jaar 2022 af op de 4 de plaats. Na de kerstreces taak om weer wat punten te pakken, zodat de aansluiting met de bovenste regionen van de competitie weer gevonden is. De wedstrijd tussen het eerste en de gasten uit Hollandscheveld was op papier de wedstrijd om de
2 de plaats (voor nu). VDDO had de eerste wedstrijd ruim verloren, maar liet daarna zien mee te (willen) dingen voor de bovenste plaatsen in deze competitie 2A.

Nadat het team van de week VDDO C1 samen met de spelers van de hoofdmachten waren voorgesteld aan het publiek, kon de wedstrijd
om 20:00u worden ingefloten door scheidsrechter P. Okken. De wedstrijdbal van vandaag werd gesponsord door Noorderzon Campers uit Wolvega. De uitploeg liet zien de punten vandaag graag mee terug te nemen naar huis en namen brutaal een 0-2 voorsprong. Achteraf gezien bleek dit de enige keer deze wedstrijd dat de gasten aan de goede kant van de score stonden. VDDO nam het initiatief al snel over en wist 4 maal achter elkaar te scoren (door 4 verschillende spelers). De gemiddelde lengte bij de gasten lag hoger dan bij de thuisploeg en dus was het zaak om veel te blijven bewegen, zodat er geen kans gegeven werd om de ballen onder de korf te stelen. HHV haakte weer aan, waarna de thuisploeg weer een gaatje wist te slaan. Dit kunstje bleef zich eigenlijk tot aan het rustsignaal herhalen, waarbij het verschil nooit groter werd dan 2 goals. In een doelpuntrijke eerste helft was het Myrthe die in de laatste seconde van de eerste helft de stand bepaalde op 16-14. Opvallend was dat bij de thuisploeg 7 van de 8 spelers al gescoord had en dus aantoonde dat het over veel schijven doelpunten wisten te maken. Voor de neutrale toeschouwer een leuke eerste helft om naar te kijken, waar spanning en goed
verdedigend werk zich afwisselde met mooi spel en goede doelpunten. In de rust werd Martijn vervangen door Wout-Jan om in dat aanvalsvak meer beweging te brengen en in de verdediging de makkelijke scorende heer uit te schakelen. Waar in de eerste helft het
aanvalsspel de overhand had, was het in de tweede helft juist het verdedigende werk wat de scores redelijk schaars maakte. De opdrachten die meegegeven waren door coach Patrick Aalders werden goed uitgevoerd, waardoor de controle over de wedstrijd eigenlijk geen één moment meer uit handen raakte. Op 17-17 was de stand nog in evenwicht, maar hierna bleef VDDO aan de goede kant van de score. Uiteindelijk liep de thuisploeg nog wat uit en wist het verschil uiteindelijk uit te breiden naar 4 goals. Om de eindstand van 24-20 te bereiken, hadden uiteindelijk alle 9 spelers een goal weten te maken. Hierdoor weet de thuisploeg dat het in ieder geval voor 3 weken veilig op de tweede plaats achter koploper Flamingo’s de kerstweken tegemoet kan gaan. Op zaterdag 14 januari in het nieuwe jaar staan de eerstvolgende competitiewedstrijden gepland. Het tweede team reist dan naar Assen om aan te treden tegen AVO 4 en het eerste team zal dan naar Easterein afreizen om te spelen tegen het onbekende Spannum.