Flamingo's 1 - VDDO 1

Flamingo’s te sterk voor VDDO

In de goed gevulde sporthal “De Houtmoune” in Buitenpost mocht VDDO voor de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op zaterdagavond 26 november aantreden tegen Flamingo’s. De nieuwe shirts met shirtsponsor “bouwbedrijf Buiteveld” brachten nog niet veel geluk. Flamingo’s speelde een goede wedstrijd met als eindresultaat een duidelijke 34-16 overwinning.

De start van VDDO verliep voorspoedig. Door doelpunten van Wesley Nieuwhof en Petra Mulder kwam VDDO nog op een 2-0 voorsprong. Hierna was het de beurt aan Flamingo’s door vijf keer achter elkaar te scoren. De eerste vijftien minuten van de eerste helft waren beide ploegen nog goed aan elkaar gewaagd. Door doelpunten van Lotte de Jong, Sjoerd Hoeksma, Myrthe Looijenga en wederom Wesley Nieuwhof stond het halverwege de eerste helft 8-6 voor Flamingo’s. Hierna zette Flamingo’s een tandje bij. Voor het rustsignaal wist de thuisploeg na goed spel nog 11 keer te scoren. VDDO kon daar maar drie doelpunten tegenover zetten. Deze werden gescoord door Wesley
Nieuwhof, Petra Mulder en Luco van de Wolfshaar. De ruststand was 19-9. In de pauze probeerde VDDO coach Patrick Aalders met aanwijzingen de wedstrijd te keren. Nadat scheidsrechter Brouwer voor de tweede helft had gefloten bleek al snel dat Flamingo’s hun goede
spel in de tweede helft voortzette. Wout Jan Donker scoorde eerst nog voor VDDO de 19-10. Hierna was het weer de beurt aan Flamingo’s. Doordat de spelers van Flamingo’s goed de ballijn verdedigden en veel druk gaven kwam VDDO nooit lekker in hun eigen spel. Ondanks twee afstandsschoten van Myrthe Looijenga liep de thuisclub uit naar 27-12. Het zuiver schietende Flamingo’s scoorde hierna nog 7 keer. VDDO wist hier vier doelpunten tegenover te stellen. Deze werden gescoord door Luco van de Wolfshaar, 2x, Wout Jan Donker en Sjoerd Hoeksma. De wedstrijd werd na een 34-16 afgefloten. Flamingo’s was deze wedstrijd duidelijk een maatje te groot.

Aankomende zaterdag, 3 december, staat de Stellingwerfse derby tegen Sios/Jumbo uit Wolvega gepland. Hier hoopt VDDO de eerste
punten van het zaalseizoen binnen te halen.