VDDO 1 - Invicta/Frigro 1

Op zaterdagmiddag 29 oktober stond de wedstrijd VDDO 1 tegen Invicta 1 op het programma. Het was een wedstrijd tussen de nummer drie op de ranglijst en het competitie leidende team uit Kollum.

Voorafgaand speelde VDDO 2 tegen Invicta 2. Al gauw in de eerste helft liep Invicta uit naar een 6-13 voorsprong bij rust. Na rust werd door beide ploegen nog een aantal keer gescoord en de eindstand werd 10-22 in het voordeel van Invicta. VDDO 2 zal de zaal in gaan als nummer 6 van de veldcompetitie. VDDO 2 kan zich klaar maken voor de zaalcompetitie waar ze in de reserve 3e klasse zullen spelen.

Om 17:00 gaf scheidsrechter A. Eggink het startschot en kon de wedstrijd tussen VDDO 1 en Invicta 1 beginnen. Na een gelijkopgaand begin met doelpunten van Anke, Luco en Wesley was het de uitploeg die het gaatje wist te slaan en de score uitbreidde naar 5-12. Door doelpunten van Petra, Jozina en Myrthe kon het thuisspelende team een beetje in het spoor blijven van de goedscorende uitploeg. Voor rust wist Invicta nog een doelpuntenreeks neer te zetten en werd de ruststand bepaald op een 9-20 achterstand voor VDDO. In de rust was de conclusie getrokken dat de wedstrijd winnen heel lastig werd voor VDDO, maar door veel energie te leveren er een mooie tweede helft op de mat gelegd kon worden. Invicta kon na rust gelijk weer de score oppakken en werd de achtervolging ingezet door VDDO. Door hard te werken kon de thuisploeg goed meekomen in de tweede helft. Met doelpunten van Jozina, Wout-Jan en Luco was het stuivertje wisselen in de tweede helft begonnen. De tussenstand was 12-24. Na een goede doelpuntenreeks van scores door Petra, Luco en Wout-Jan kon de thuisploeg het gaatje een klein beetje kleiner maken. Beide ploegen scoorden veel doelpunten in de tweede helft. Na nog een aantal scores van Wesley, Myrthe en Petra werd de eindstand vastgesteld op een 22-34 nederlaag voor de thuisploeg. Door deze nederlaag zakte
VDDO een plaats op de ranglijst en sluit het de eerste helft van de veldcompetitie af op de vierde plaats.

Na een weekje rust en een aantal oefenwedstrijden zal VDDO weer met goede moed de zaalcompetitie betreden. De zaalcompetitie zal zaterdag 26 november van start gaan en gaat VDDO 1 in de 2e klasse spelen.