VDDO 1 - WSS 1

Op deze nazomerse zaterdag 8 oktober stond de wedstrijd VZK/Donkerbroek/DIO/Odis 1 - Wij Spelen Sportief 1 op het programma. De ploegen zijn geen onbekenden elkaar, echter was het al een aantal seizoenen geleden dat ze elkaar in competitief verband getroffen hadden. Kijkend naar de stand was het een wedstrijd tussen de nummer 2 en de moeilijk scorende thuisploeg, welke op de vijfde plek gevestigd was. Het tweede team speelde vooraf een wedstrijd waarin ze moeilijk op gang kwam, en na een zeer goede tweede helft uiteindelijk nipt verloor met 12-15 van Harich 3. Jammer maar helaas, dan was het taak voor het vlaggenschip om de dag af te sluiten met 2 punten op het veld in Oosterwolde.

De prima leidende R. van der Broek floot om 17:00u voor het begin van de wedstrijd. De eerste goal was voor de uitploeg, waarna de thuisploeg haar rug rechtte en een spurt van 4 goals eruit wist te pompen. Het dynamische spel wat VDDO beoogt te spelen, maar laatste weken nog niet kon worden vertaald in doelpunten, werpt steeds meer haar vruchten af. Door veel beweging en snel spel werden veel kansen gecreëerd, die omgezet werden door achtereenvolgens Petra, Myrthe, Sjoerd en Wesley. De uitploeg wist het tij wat te keren en zorgde met een aantal goals, onderbroeken door doelpunten van Luco en Wout-Jan voor een 6-6 tussenstand. Hierna was het stuivertje wisselen tot aan de rust, waarbij WSS vlak voor het fluitje het gaatje van 10-8 nog wist te verkleinen naar 10-9.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en werd besproken dat de eerste fase na rust bepalend zou zijn voor het resultaat van de wedstrijd. Hetzelfde zou wel besproken zijn geweest in de kleedkamer van de uitploeg, want juist zij namen het initiatief na rust.

Op 10-11 had de ploeg voor de tweede keer de voorsprong te pakken in deze spannende wedstrijd. Net als in de eerste helft, rechtte VDDO haar rug weer na een achterstand en spurtte er (nogmaals) 4 achtereenvolgende goals uit. Op 14-11 werd een time-out genomen om de strategie voor het restant van de wedstrijd door te nemen. WSS wist het gaatje weliswaar terug te brengen naar 2 goals, maar kon geen verdere aansluiting meer vinden. VDDO wist de wedstrijd, onder aanvoering van Wesley, tot een goed einde te brengen. Bij een stand van 17-14 werd het eindsignaal gegeven, waarna het eindelijk eens loon na werken was voor de thuisploeg. Door deze overwinning sluit de ploeg weer aan bij de bovenste regionen en kan in de laatste 3 wedstrijden goede zaken doen met het oog op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt VDDO weer om 17:00u thuis in Oosterwolde, ditmaal tegen de rode lantaarndrager Club Brothers uit Groningen. Het tweede team is een weekendje vrij, neemt niet weg dat we graag weer net zoveel publiek langs de lijn zouden willen ontvangen!