Thrianta 1 - VDDO 1

De korfballers van VDDO 1 zijn afgelopen zaterdag afgereisd naar Hoogeveen voor het duel tegen Thrianta 1. Voor VDDO is het de laatste seizoenen op papier een lastige tegenstander. Thrianta was in het huidig veldseizoen na twee wedstrijden nog ongeslagen en VDDO stond nog met lege handen. VDDO wist echter de volle buit te pakken na een sterk defensief optreden, en klimt daardoor richting de middenmoot van de tweede klasse.
 
De eerste helft kwam Thrianta voorzichtig op een 2 - 0 voorsprong. Schoten werden gelost maar treffers bleven uit. Beide ploegen stonden defensief sterk tussen de lijnen. Een reeks van drie doelpunten volgde uiteindelijk vanuit VDDO. Vanuit de achterlinie speelde Sjoerd Hoeksma zich zodanig vrij dat zijn afstandsschot omgetoverd werd tot een treffer. Al gauw volgde opnieuw een schitterende aanval, een aanval wat coach Patrick Aalders graag ziet. Dynamisch, opbouwend met kans op kans van het gehele vak. De combinatie van Jozina Donker en Sjoerd Hoeksma werd fenomenaal uitgespeeld waarna Jozina Donker haar tegenstandster op het verkeerde been zette en zo de gelijkmaker op haar naam schreef met een subliem kleine kans. Wesley Nieuwhof verzorgde de derde treffer namens VDDO. Zijn afstandsschot werd koelbloedig binnen geschoten. Beide teams beleefden weinig doelpunten in de eerste helft. Richting het rustsignaal mocht, na de 3 - 3 van Thrianta, Luco van de Wolfshaar aanleggen van afstand en daarmee werd de ruststand bepaald op een magere 3 - 4 voorsprong voor de ploeg uit Ooststellingwerf.
 
In de tweede helft bleef de spanning aanwezig. Met drie treffers van Thrianta en een afstandsschot van Petra Mulder stond de thuisploeg weer met een lichte marge op voorsprong, 6 - 5. Na een sterk defensief optreden van VDDO kwam Thrianta een fase niet tot scoren, zodat VDDO beheerst afstand nam van de ploeg uit Hoogeveen. Met prima treffers van Luco van de Wolfshaar, tweemaal Wesley Nieuwhof en een vermakelijk afstandsschot van Myrthe Looijenga stond de tussenstand op 6 - 9. Thrianta deed nog wat terug in de slotfase maar kwam niet verder dan twee treffers. Eindstand 8 - 9. 
 
VDDO pakt een belangrijke eerste winst om aansluiting te houden met de middenmoot. Op zaterdag 8 oktober volgt een uitwedstrijd in Wolvega tegen SIOS 1. 


 

Laatste nieuws

Laatste verslagen