VDDO 3 - DOW/TFS/Wêz 6

VDDO 3 heeft zondag in eigen huis een mooie winst geboekt tegen combinatieteam DOW/TFS/Wêz 6. Hoewel de eerste helft het nog alle kanten op kon met een minieme voorspong van VDDO tijdens de rust, had coach de Jong zijn pupillen op scherp gezet voor de tweede helft. Doelpuntrijk is een groot woord, maar met meer creativiteit, mooie combinaties en een vlot baltempo werd er een goede 15 - 9 winst geboekt door de thuisploeg.

Na vijf minuten speeltijd kon de 1 - 0 genoteerd worden door Silvia. Het schotpercentage lag al vrij hoog maar het werd voor beide ploegen nog niet beloond in doelpunten. Het ging gestaag, en na de 2 - 1 door Willie via een afsstandsschot kon vervolgens DOW/TFS/Wêz tweemaal op rij scoren. In de 23e minuut kon Rickie aanleggen met een prachtig afstandsschot (3 - 3). In de slotfase zorgden Daantje en PJ'tje via benutte afstandsschoten dat VDDO de rust in ging met een minieme voorsprong van 5 - 4.

Na een motiverende speech van coach de Jong, kreeg VDDO meer grip op de wedstrijd tijdens de tweede helft. Rickie liet zijn kunsten met zijn afstandschoten nog eens voorbeeldig zien (6 - 4). Daar wist Daantje wel raad mee en verzorgde een schitterende páss op ons spring in 't veld Iris (7 - 5). De uitploeg liet het er nog niet bij zitten en kwam opnieuw terug tot 8 - 7, na eerst een mooie verzilverde kleine kans van lunchcatering Sjoukje. Zet PJ'tje en Iris in de DRS zone en ze vliegen door de barriére richting eindpunt korf. De voorprong werd voorzichting opgebouwd tot 10 - 7. Jawelta kwam in het rechte stuk vrij en kon feilloos de 11 - 7 aanleggen via een afstander. Terwijl de Tureluur op de resevebank allerlei geluiden hoorde uit de koelkast, bleek het de blueband te zijn van Sjoukje. Zowel Daantje als PJ'tje reageerden daarop, en smeerden beiden een treffer van afstand er bij (12 - 8). Terwijl Rickie de rode band onder zijn benen kreeg en nog energie voor de hele dag had scoorde hij opnieuw via een afstander. Tijdens de slotfase kroop Willie uit de pits en noteerde de snelste afstandstreffer. Jessie kan zich opmaken voor een nieuwe motor, door zijn softs was hij steun en toeverlaat (geheel verdienstelijk) in de korfzone. Die krijgt een vervangde motor voor volgende week. Het leek nog af te stevenen op een gele vlag, maar dat bleek arbiter Tuinstra te zijn, waardoor ons routenier Daantje het karwei kon afmaken bij een eindstand van 15 - 9.

Komende zondag reist VDDO 3 af naar Groningen voor de wedstrijd tegen Nic. 6.