Thrianta - DIO

DIO arriveerde zaterdagavond in Hoogeveen zeer ontspannen voor een mooie pot korfbal tegen Thrianta. Op papier zou het een lastige wedstrijd moeten zijn, maar in werkelijkheid was DIO weer zoals het moest zijn; gedreven en geloof hebben in een goed resultaat, vooral tijdens de eerste helft. Dat het een lastige seizoen is in de tweede klasse is een feit. Met enkele spelers die ons verlaten hebben en ook weer wat nieuwe hebben aangetrokken is het vooral groeien naar het spelbeeld dat goed is voor dit vlaggenschip van DIO.  Met een goed gevulde (reserve)bank was DIO volledig en dat monde zich uit vanaf minuut één. DIO kon weer mee scoren en was zeer defensief. Hoewel het op enkel gebied nog wat zoeken was in de aanval, groeide dat proces na twintig minuten. Via de 3 - 3  van Marianne Veenstra (afstand) en de 8 - 5 van Chris Tuinstra (afstand) ging het roer om. Aanvallend straalde het vertrouwen uit en na het moment dat Henine Tuinstra de 8 - 8 maakte mocht DIO zelfs met een 11 - 12 voorsprong de kleedkamers weer opzoeken tijdens de rust. Het feit om met hetzelfde spelpatroon de tweede helft in te gaan werd pas na vier tegendoelpunten op rij weer opgepakt. 16 - 14, 18 - 16, 20 - 18 etc. Thrianta sloeg echter opnieuw toe in de slotfase. Terecht voor de ploeg in Hoogeveen dat dat kunstje werd waargemaakt, maar gezien de gehele wedstrijd was de 29 - 21 misschien een ietwat vertekend beeld. Het verlies was wel een feit tijdens de slotfase voor DIO, het verschil qua doelpunten had minder gemoeten. DIO kon dus met een opgeheven hoofd de zaal verlaten en heeft het Thrianta ondanks de einduitslag een deel van de wedstrijd flink lastig gemaakt. Volgende week zaterdagavond volgt er een thuiswedstrijd. Dan ontvangt DIO de korfballers van Kinea uit de Knipe.