DIO - SIOS

In de vijfde speelronde van dit zaalseizoen ontving DIO zaterdagavond subtopper SIOS. De wedstrijden tegen SIOS brachten in het verleden mooie en spannende duels op, maar van een spannende pot kwam het dit weekend echter niet.  Peter-Jarno Donker bracht DIO op voorsprong van afstand en Wilmar Bosscha scoorde uit een kleine kans de 2 - 1. Het vervolg viel voor de thuisploeg zwaar, verdedigend kon DIO niet de druk defensief verrichten waardoor SIOS flink uitliep naar 2 - 11 halverwege de eerste helft. Linda Veenstra scoorde via een flink afstandsschot de 5 - 16 binnen. Zowel Henine Tuinstra als Chris Tuinstra legden ook nog aan van afstand, maar de beslissing leek al gevallen bij het affluiten  van de eerste helft, 7 - 18.  DIO liet in de tweede helft meer van zich zien, oogde wat ontspannender en scoorden nu wel mee met de schutters van SIOS. Sjoerd Hoeksma, Wilmar Bosscha en Peter-Jarno Donker zorden voor de 10 - 20. Met o.a. vier treffers van Myrthe Looijenga en routinier Petra Mulder krikte DIO gestaag de score verder op naar 15 - 27. De junioren dames Lotte de Jong en Zoë de Hilster kregen in de slotfase nog speelminuten van coach Linda Nijenhuis.  Na een ernstige knieblessure in de laatste minuut bij een SIOS heer werd de wedstrijd direct afgefloten. SIOS wint verdiend met 16 - 30 en DIO blijft puntloos in de degradatiezone van de tweede klasse.  Volgende week zaterdag moet DIO het opnieuw opnemen tegen een subtopper. De wedstrijd tegen de nummer twee HHV zal in Hollandscheveld worden gespeeld.