DIO - Rodenburg

DIO staat na speelronde drie nog steeds puntloos in de tweede klasse. Afgelopen zaterdag ontving DIO in eigen huis subtopper Rodenburg. De wedstrijd begon voortvarend voor de ploeg van Linda NIjenhuis, maar hield geen stand door de opvoerende druk van Rodenburg. Het eerste schot dart werd gelost was meteen raak voor DIO. Sjoerd Hoeksma kon prachtig aanleggen achter de korfzone. Het vervolg kwam van Henine Tuinstra die met een afstandsschot de 2 - 0 mocht binnen schieten. Peter-Jarno Donker bracht DIO op rozen door een schitterende one-hander af te ronden. Na de 3 - 0 voorsprong voerde Rodenburg uiteindelijk de druk op. Er kon maar liefst acht keer op rij gescoord worden en de defensie van DIO had het zwaar. Zowel Sjoerd Hoeksma en Hendrik Jan van Zanden deden vervolgens nog wat terug door beiden twee maal te scoren, 7 - 11. De ruststand bedroeg 8 - 13. De tweede helft verliep stabieler, beide ploegen konden regelmatig het schot lossen. Rodenburg liep echter eerst wel opnieuw verder uit naar 9 - 17. Het laatste kwartier wist DIO de korf weer te vinden. Linda Veenstra en Myrthe Looijenga scoorden vanuit een afstander, 11 - 17. Na de 11 - 19 kreeg DIO een productieve fase en kwam terug naar 16 - 20. Rodenburg kende geen gevaar meer in de slotfase en bepaalde de eindstand op 16 - 22. Komende zaterdagmiddag reist DIO af naar Oude Pekela voor de wedstrijd tegen WSS 1. Zowel DIO als WSS strijden dan voor de eerste punten.

Laatste nieuws

Laatste verslagen