DIO - THRIANTA

DIO heeft in de eerste zaalronde van de tweede klasse op eigen bodem verloren van Thrianta. Beide ploegen gingen gelijkopgaand van start, maar na de time out van Thrianta kantelde de wedstrijd in de slotfase van de eerste helft in het voordeel van de ploeg uit Hoogeveen. DIO kon dit in de tweede helft niet meer recht trekken en verliest met 11 - 20. Chris Tuinstra zette DIO snel met twee doelpunten op voorsprong. Na een treffer van Thrianta pakte Peter-Jarno Donker zijn kans achter de korf en rondde deze keurig af (3 - 1). Thrianta vocht zich vervolgens terug met drie doelpunten op rij. Met een benutte strafworp van Chris Tuinstra, twee treffers van Wilmar Bosscha en een afstandsschot van Petra Mulder ging het duel gelijkopgaand (7 - 6). Na de time-out van Thrianta kantelde het duel. Met nog tien minuten op de klok voor het rustsignaal mocht Thrianta nog zes treffers noteren (7 - 12). De tweede helft hielden beide ploegen alles goed dicht. Pas na negen minuten scoorde Wilmar Bosscha via een afstandschot raak. Thrianta kwam vervolgens ook weer tot scoren, waarna Peter-Jarno Donker de 9 - 14 op zijn naam noteerde. De laatste twintig minuten gebeurde er niet veel. Thrianta hield haar voorsprong, benutte nog een aantal doelpunten en DIO poogde om kansen te creëren. Petra Mulder en Sjoerd Hoeksma kwamen nog wel tot scoren maar de wedstrijd was gespeeld. DIO verliest uiteindelijk haar eerste zaalduel met 11 - 20. Komende zaterdagavond mag DIO aantreden in Heerenveen voor de wedstrijd tegen Kinea 1.