Achilles (A) - DIO

DIO trad zaterdagmiddag in Almelo aan tegen Achilles. DIO kon het echter de gehele wedstrijd niet bolwerken tegen de thuisploeg en ging met een 16 - 6 nederlaag weer naar huis.
 
Zowel Petra Mulder als Sjoerd Hoeksma konden met allebei een treffer van afstand de achtervolging inzetten, 3 - 2. Nadat Linda Veenstra voor de 4 - 3 zorgde via een afstandsschot, ging het moeizaam. DIO zat vanaf het begin niet geheel lekker in de wedstrijd. De afronding was ook niet de beste vriend binnen de lijnen, waarna Achilles langzaam afstand ging nemen van DIO, 8 - 3. Een afstandsschot van Linda Veenstra ging er in en dat gaf nog een lichtpuntje, maar Achilles mocht echter nog tweemaal aanleggen in de punt en zorgde voor een russtand van 10 - 4.
 
De tweede helft viel er niet veel te beleven. DIO was nog steeds zoekende en Achilles verzuimde in eerste instantie de score ook verder uit te breiden. Na de 10 - 5 van Chris Tuinstra bleef het een tijd stil in het blauw-witte aanvalsvak. De kansen gingen er ook nog niet in. Defensief werd het wel constanter. Bij Achilles ging het dan ook niet vlot met de treffers, maar ze breidden de score wel gestaag verder op naar 16 - 5 in de slotfase. Zoë de Hilster van de junioren A1 kreeg nog speelminuten bij DIO 1 (haar debuut) en zorgde nog voor een paar verfrissende acties. Voor de statistieken schoot Sjoerd Hoeksma nog de 16 - 6 van afstand binnen en dat was tevens de eindstand.
 
Komende zaterdag zal DIO naar Hengelo voor de wedstrijd tegen subtopper HKC. 


Laatste nieuws

Laatste verslagen