DIO - EKCA/CIBOD

DIO heeft opnieuw goede zaken gedaan in eigen huis. Middenmotor EKCA/CIBOD kwam afgelopen zaterdag op bezoek, en DIO wist in dat duel twee belangrijke punten over te houden. Aansluiting in de middenmoot van de derde klasse blijft een prioriteit en daar wordt momenteel hard aan gewerkt.
 
Hoewel DIO fantatiek na het beginsignaal aan de wedstrijd begon, leek EKCA/CIBOD zeer voorzichtig te starten. Chris Tuinstra opende de score met een doorloopbal, 1 - 0. Reactie van de uitploeg kwam er echter wel, maar DIO kwam opnieuw uit snelheid op voorsprong. Hendrik Jan van Zanden scoorde via een doorloopbal. De 3 - 1 leek vrij gauw in de maak maar DIO miste de strafworp na een overtreding op Manon Bel. EKCA legde echter wel een toegewezen strafworp in het doel en kwam wederom op gelijke hoogte, 2 - 2. Het was ondertussen geen hoogstaand duel tussen beide ploegen, maar DIO had wel het meeste grip op het spel. Een kleine kans van Chris Tuinstra werd benut en even later scoorde Marianne Veenstra met een afstandschot de 4 - 2 binnen. Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft kon EKCA al een tijd geen enkele kans benutten, en ondanks dat DIO het betere spel had, was de afronding bij het schot nog niet zoals het zou moeten zijn. In de slotfase kon Hendrik Jan van Zanden de 5 - 2 noteren met een treffer van afstand. Een klein gaatje werd gemaakt, maar werd toch weer weggepoetst door EKCA. De ploeg uit Arnhem kon mede via een strafworp en een doorloopbal weer aansluiten tot 5 - 4, en dat was tevens de ruststand.
 
Chris Tuinstra kon opnieuw de score openen in de tweede helft, via een toegewezen strafworp poogde DIO weer het heft in eigen hand te houden. De 7 - 4 werd gescoord door Myrthe Looijenga, waarna het antwoord van EKCA volgde met een treffer van afstand. Vervolgens werd het krachtverschil groter. Met twee treffers van Chris Tuinstra en een strafworp van Hendrik Jan van Zanden stond DIO met 10 - 5 voor. EKCA vroeg een time-out aan en DIO kon zich opmaken voor een relatief eenvoudig slot van de wedstrijd. Met nog een kleine twintig minuten op de klok wist EKCA slechts eenmaal te scoren. Coach Linda Nijenhuis was dan ook zeer tevreden met de defensieve houding van DIO. Na een zuiver schot van Peter-Jarno Donker die de 11 - 5 inluidde, mocht Marianne Veenstra doelpunt nummer twaalf noteren. Manon Bel legde beslag op de laatste twee treffers en mocht DIO tevreden zijn met een onverwachts vrij simpele 14 - 6 winst.
 
Met de tweede winst op rij van DIO stijgt het team naar plek zes. Komende zaterdag reist DIO af naar Almelo voor de wedstrijd tegen Achilles (A). 

Laatste nieuws

Laatste verslagen