Elko - DIO

Op een regenachtige zaterdagmiddag moest DIO 1 aantreden tegen koploper Elko 1 in Elim. De wedstrijd begon goed voor DIO, Linda Veenstra scoorde twee keer via een strafworp en hierdoor kwam we de formatie van Linda Nijenhuis op een mooie 0 - 2 voorsprong. Al snel kon DIO het voordeel nog verder uitbreiden naar een comfortabele 1 - 4 tussenstand.
Vervolgens was DIO even scorend zoekende. Elko kreeg veel vrije ballen en strafworpen mee en kwam steeds beter in het spel. Na de 3 - 6 scoorde de thuisploeg een serie doelpunten en kwam in de 18e minuut op voorsprong, 7 - 6. Hendrik-Jan van Zanden en Chris Tuinstra zorgde voor een ruststand van 7 - 8.
 
In de tweede helft ging het om en om, de treffers van afstand kwamen van Sjoerd Hoeksma, Chris Tuinstra, Hendrik-Jan van Zanden en Peter-Jarno Donker, 12 - 12. Met nog ruim tien minuten op de klok kwam DIO echter niet meer tot scoren en Elko gestaag het doelsaldo kon opkrikken en de winst in eigen huis kon boeken bij een eindstand van 16 - 12.
 
Na vier wedstrijden in de derde klasse is DIO nog puntloos en treft aankomende zaterdag in Oosterwolde het ook nog puntloze Koru uit Uffelte. Om zicht te houden voor de middenmoot zal er gewonnen moeten worden. 

Laatste nieuws

Laatste verslagen