DIO - Oranje Zwart

DIO heeft afgelopen zaterdag ook verloren van Oranje Zwart uit Zwolle. De derde wedstrijd van dit seizoen waren er zeker mogelijkheden om de eerste punten te pakken maar het schot was niet de vriend van deze wedstrijd. Het voltallige team van Linda Nijenhuis heeft gestreden tot aan de laatste minuut maar verloor echter met 9 - 14 en blijft daarmee in de onderste regionen van de derde klasse.
 
DIO kwam wel heel snel op voorsprong, al na acht seconden legde Marian Schraa aan voor de 1 - 0. Oranje Zwart pakte vervolgens wel het initiatief en daarmee was DIO gewaarschuwd na de 1 - 4 achterstand. Defensief werd DIO sterker, en aanvallend kwamen er tal van kansen via afstandsschoten maar het ontbrak nog aan afronding. Chris Tuinstra zorgde uiteindelijk er voor dat DIO weer terug kwam in de wedstrijd bij een tussenstand van 2 - 4. Beide ploegen poogde voor doelpunten maar het ging nog niet van harte. Na de 2 - 5 schoten Linda Veenstra en Chris Tuinstra kort achter elkaar de bal door de korf van afstand waarmee de 4 - 5 zeker terecht was. DIO miste nog een strafworp, Oranje Zwart scoorde tweemaal en de ruststand bedroeg een 4 - 7 voorsprong voor de ploeg uit Zwolle.
 
In de rust loofde coach Linda NIjenhuis haar ploeg voor het strijdveld en de doelpogingen en er zeker kansen kwamen om de wedstrijd een goed vervolg te geven.
 
De tweede helft begon DIO goed met een mooie treffer van Myrthe Looijenga uit een vrije bal. Peter-Jarno Donker schoot heerlijk van afstand de 6 - 8 binnen en daardoor bleef DIO in het spoor van Oranje Zwart. Opnieuw kwam er een fase waarmee veel afstandsschoten werden gelost maar geen doel troffen. Oranje Zwart bracht het verschil wederom tot drie. Sjoerd Hoeksma deed er een versnelling boven op, kwam schitterend vrij achter de korf en belande zover in de DRS zone dat het doelpunt werd afgekeurd door een stap teveel over de achterlijn. Oranje Zwart liep verder uit naar 6 - 11 en mocht voorzichtig denken aan de volle buit met nog acht minuten op de klok. Linda Veenstra en Sjoerd Hoeksma deden nog wat terug zodat er nog mogelijkheden waren. De slotminuten verliepen ietwat slordiger bij het verdedigingsveld en werd de eindstand bepaald op een 9 - 14 verlies van DIO.
 
Aankomende zaterdag zal DIO afreizen naar Elim. De wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Elko 1 staat dan op het programma.
 

Laatste nieuws

Laatste verslagen