DIO - HKC (He)

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 op het programma. De tegenstander, een onbekende ploeg voor de Oosterwoldenaren, was HKC uit Hengelo.

Na het eerste fluitsignaal was het Chris Tuinstra die snel de korf wist te vinden en het eerste doelpunt op het scorebord zette. Een antwoord kwam al snel waardoor het 1-1 werd. Linda Veenstra wist tweemaal een strafworp te benutten waarmee ze de thuisploeg weer aan een voorsprong hielp. De ploeg uit Hengelo wist bij te blijven door van afstand te scoren. Chris Tuinstra deed ditzelfde voor DIO. In de tien minuten die volgde lukte het de Oosterwoldenaren niet om de korf te vinden. HKC maakte hier dankbaar gebruik van en kwam voor het eerst op voorsprong, 4-5. Peter-Jarno Donker maakte zijn eerste doelpunt voor DIO en wist daarmee de stand gelijk te trekken. Tot de rust lukte het de thuisploeg niet om de aanvallen tot doelpunten om te zetten. De gasten daarentegen begonnen hun vorm te krijgen en liepen met nog vier doelpunten uit naar een voorsprong van 5-9.

Ondanks dat het spel van DIO na rust beter was, waren het de spelers van HKC die de doelpunten maakten. Door vier keer op rij te scoren werd er al snel naar een achterstand van acht doelpunten aangekeken. Een doorbraakactie van Myrthe Looyenga werd foutief afgestopt waarna Wilmar Bosscha deze vanaf de strafworpstip benutte. Chris Tuinstra scoorde een strafworp en was vanaf afstand zuiver. Echter bleven ook de gasten hun kansen benutten waardoor het DIO niet lukte om het verschil kleiner te maken. Petra Mulder, Myrthe Looyenga en Wilmar Bosscha zorgden ervoor dat er nog wat doelpunten voor de thuisploeg bijgeschreven konden worden. Eindstand 14-25.

Volgende week speelt DIO een uitwedstrijd in Vroomshoop.