Roreko - DIO

Afgelopen zaterdag mochten de blauwhemden van DIO aantreden tegen Roreko. Roreko stond met 2 punten voorsprong op DIO op de 3e plek in de derde klasse, dus moest er gewonnen worden om de 3e plek te veroveren. Al vanaf het begin werd duidelijk dat beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren. Na een vroege 2-0 voorsprong voor Roreko wist DIO weer langszij te komen en bleven de ploegen gelijk opgaand scoren. Door doelpunten van Sido Koonstra, Sjoerd Hoeksma, Marianne Veenstra en Jarno Wilms stond er tijdens de eerste drinkpauze een 4-4 stand op het scorebord. Deze werden ingelast vanwege de hitte, wat ook effect had op het spel van beide ploegen. Er werd hard gewerkt, maar ook op de juiste momenten de rust gepakt. In het vervolg van de eerste helft bleef het spel gelijk op gaan, en door doelpunten van Wilmar Bosscha en een benutte strafworp van Marianne Veenstra was de ruststand 7-7. In de 2e helft werd er door beide teams sterk begonnen, en de kansen werden aan beide kanten vaker benut. Nadat Roreko wederom een gat van 2 punten wist te slaan op 10-8, nam DIO halverwege de 2e helft het heft in handen en wist dichtbij het einde op een 13-15 voorsprong te komen. Echter de ploeg uit de Wijk wist de rug te rechten en kwam in de laatste minuten op een 16-17, waarna Sido Koonstra met een slimme omdraaibal nog een punt uit het vuur wist te slepen voor DIO en de eindstand bepaalde op 17-17. Op zaterdag 15 juni speelt DIO 1 in eigen huis haar laatste wedstrijd van het seizoen 2018 - 2019. Dat zal tevens een stellingwerfse derby worden tegen VZK 1.