SDO - DIO

Op een ongewone donderdagavond werd de wedstrijd tegen SDO gespeeld. De al gedegradeerde Drenthen hadden dit verzoek ingediend. Geen probleem voor de spelers uit Oosterwolde, maar dat het ook een ongewone avond zou worden kon niemand van tevoren weten. Door pech aan 1 van de auto’s, waar de wegenwacht aan te pas moest komen, begon de wedstrijd 10 minuten later. De bezoekers waren hierdoor absoluut niet van slag. Binnen 6 minuten hadden ze hun visitekaartje afgegeven en 4 doelpunten gescoord. Sjoerd Hoeksma, Marian Schraa, Sido Koonstra en Hendrik Jan van Zanden waren hier verantwoordelijk voor. SDO met 0 punten de rode lantaarndrager liet de daaropvolgende periode zien dat ze heus wel in staat zijn om te scoren. Met 3 doelpunten op rij was de marge nog maar 1 punt. Linda Veenstra had van afstand haar antwoord klaar. 8 minuten werd er aan beide kanten niet gescoord, totdat Sjoerd Hoeksma met een mooie actie de korf van dichtbij vond. De laatste 6 minuten kwam de thuisclub weer op stoom. Sido Koonstra kon met een kleine kans bij de korf de ruststand op een magere 5-7 zetten. DIO, de laatste wedstrijden moeite hebbend met het afronden van de opgelegde kansen kwam goed uit de startblokken. Een strafworp, meegekregen door Jarno en afgerond door Marianne gaf wat lucht. SDO sputterde nog 1x tegen en wist de marge nog een keer te verkleinen tot 2 punten. Daarna lieten de blauwhemden zich zien en liepen langzaam uit met doelpunten van Hendrik Jan van Zanden, Linda Veenstra, Jarno Wilms en weer Hendrik Jan van Zanden. Door de 2 tegendoelpunten, was de 8-12 stand een feit. DIO bleef het initiatief nemen, terwijl SDO doorhad dat het ook deze wedstrijd niet ging winnen. Marian Schraa 2x, Myrthe Looyenga, Jarno Wilms en Sido Koonstra zetten de uiteindelijke stand op 11-17. Linda Veenstra kwam door een ongelukkige botsing hard met haar hoofd in contact met de paal. Hierdoor moest ze het veld verlaten, maar herstelde naast het veld niet goed. Haar toestand was zo serieus dat er werd besloten een ambulance te laten komen. Na onderzoek werd besloten dat een bezoek aan de dokterswacht in Emmen noodzakelijk was. Om middernacht mocht Linda met een flinke hersenschudding als diagnose naar huis. Gelukkig knapt ze weer op. Deze ongewone avond, leverde wel de nodige punten op om zich echt veilig te spelen, zonder afhankelijk te zijn van andere uitslagen. Met nog 2 wedstrijden te spelen kan er nog naar boven gekeken worden. Een 3e plaats is het hoogst haalbare in deze competite. Een plek waar DIO tevreden mee kan zijn, maar dan moet er wel van Roreko gewonnen worden aanstaande zaterdag.