DIO - Club Brothers

DIO kreeg afgelopen zaterdag koploper Club Brothers op bezoek. Hoewel de eerste helft nog gelijkwaardig verliep met een ruststand van 7 - 8, kon DIO het in de laatste fase van de tweede helft niet meer bijbenen en liep CB flink verder uit om vervolgens met 12 - 22 te winnen.

Marian Schraa bracht DIO met een schot van afstand op 1 - 0, waarna Club Brothers driemaal raak de korf trof. Via Chris Tuinstra, Manon Bel en Hendrik Jan van Zanden werd stand weer gelijk getrokken naar 4 - 4. Beide ploegen kregen kansen genoeg, maar de afronding was niet optimaal. Het laatste kwartier werden er drie strafworpen op rij verdeeld waaruit Chris Tuinstra en Wilmar Bosscha voor DIO scoorden. Myrthe Looijenga bracht DIO via een afstandsschot op een 7 - 5 voorsprong. Club Brothers zorgde echter vlak voor rust nog voor drie treffers waarbij de ruststand werd bepaald op 7 - 8.

Direct na rust scoorde CB via een afstandsschot de score naar 7 - 9. Daarna was het ruim twaalf minuten zoeken en kansen creëren voor beide ploegen maar zonder resultaat. Nadat de 7 - 10 werd gescoord ging het vlot met de doelpunten. Marian Schraa en Manon Bel konden DIO nog in het spoor houden van de koploper, 9 - 11. CB werd in de slotfase sterker en trefzekerder. Via de 11- 15 van Manon Bel en de 12 - 17 van Sjoerd Hoeksma wist DIO dat er opnieuw niet gewonnen zou worden van Club Brothers. De ploeg uit Groningen scoorde in de slotfase nog vijfmaal op rij en bepaalde de einstand op 12 - 22.

DIO blijft ondanks de nederlaag stevig in de middenmoot van de derde klasse, en zit vrijwel nagenoeg in de veilige zone voor de doelstelling van lijfsbehoud in de derde klasse.

Donderdagavond 23 mei speelt DIO in Schoonoord tegen het nog puntloze SDO 1.