DIO - Vitesse

Zaterdag 20 april begon voor korfbalvereniging DIO uit Oosterwolde de tweede helft van de veldcompetitie. In een zonnig Oosterwolde werd Vitesse uit Beilen ontvangen.

Petra Mulder opende de wedstrijd met een afstandsschot, gevolgd door een mooie uitstarter achter de korf. Vitesse had hier antwoord op en zette de stand weer gelijk. Met doelpunten van Linda Veenstra en Sjoerd Hoeksma werd de stand omhoog gekrikt. Vitesse bleeft DIO in de nek hijgen en probeerde bij te blijven. Zij wisten nog wat terug te doen maar er werd gerust met 10-6.
De tweede helft ging moeizaam. DIO creëerde voldoende kansen, maar deze werden niet nauwkeurig afgerond. Vitesse wist de korf beter te vinden. Na een vrije bal van Sjoerd Hoeksma en strafworp van Sido Koonstra wist DIO de voorsprong te behouden. Vitesse kwam nog dichterbij, maar uiteindelijk wint DIO thuis met 15-12.

De eerst volgende wedstrijd zal tegen TFS uit de Drachstercompagnie zijn.