DIO - TFS

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen TFS op het programma. Na het verlies van vorige week was het nu definitief uitgesloten dat het vlaggenschip van DIO nog als kampioen kon eindigen. Omdat het verschil met de nummer 3 in de poule te groot is om nog in te kunnen halen stond er geen druk op de wedstrijd en was het vooraf af bekend dat er volgend zaalseizoen in de 2e klasse gekorfbald mag worden.
Voorafgaand aan de wedstrijd werden de spelers van DIO E1 in het zonnetje gezet nadat ze eerder die middag kampioen zijn geworden.

Nadat DIO de uitwedstrijd tegen TFS niet wist te winnen waren de Oosterwoldenaren gebrand op een revanche. Sjoerd Hoeksma opende de score dan ook met een afstandsschot. Het antwoord van de tegenpartij kwam al snel. Het tweede aanvalsvak was scherp waarbij Sido Koonstra en Linda Veenstra beiden DIO op voorsprong zette. TFS scoorde de 3-2 waarna Marianne Veenstra van afstand zuiver was. Sido Koonstra versierde een vrije bal die Myrthe Looijenga er feilloos ingooide. Met een 5-2 tussenstand bleef het een aantal minuten stil. Beide ploegen verdedigden goed en konden daardoor niet tot scoren komen. Het was de uitploeg die hier verandering in bracht en een kleine kans afrondde. Tot de rust scoorden beiden ploegen waarbij de doelpunten van DIO door Marianne Veenstra, Chris Tuinstra, Jarno Wilms, Linda Veenstra en Marian Schraa gemaakt werden. Na 30 minuten gingen de ploegen met een tussenstand van 11-9 de kleedkamers in.

Na de rust werd Sjoerd Hoeksma foutief afgestopt waarna Chris Tuinstra de strafworp benutte. Na wederom een doelpunt van TFS zorgden Sido Koonstra en Linda Veenstra voor een verschil van vier doelpunten. In de fase die volgde kon de thuisploeg de korf maar moeilijk vinden. TFS profiteerde hiervan en kwam terug naar 14-13. Door de goed gevulde wisselbank had coach Linda Nijenhuis de mogelijkheid om te wisselen. Wilmar Bosscha, Hendrik Jan van Zanden, Petra Mulder en Manon Bel betraden het veld. Linda Veenstra benutte een mooie kans achter de korf en Chris Tuinstra was van afstand trefzeker. In de laatste fase van de wedstrijd kwamen junioren Kelly Hulshof en Malou van der Mei en B-aspiranten Rick Veen en Wesley Nieuwhof het veld binnen. Na een paar mooie acties was het Hendrik Jan van Zanden die de eindscore van 17-13 bepaalde.

Op zaterdag 20 april staat de eerste veldwedstrijd tegen Vitesse op het programma.

Het complete vlaggenschip van DIO 1 afgelopen zaalseizoen 2018/2019
vlnr: Sjoerd Hoeksma, Linda Veenstra, Sido Koonstra, Jarno Wilms, Petra Mulder, Marianne Veenstra, Myrthe Looijenga, Chris Tuinstra, Manon Bel, Wilmar Bosscha en trainer/coach Linda Nijenhuis.

Op naar de 2e klasse in het zaalseizoen 2019/2020 !!