VZK - DIO

VZK heeft zaterdag gewonnen van het gepromoveerde DIO en behoudt de derde plek. Daarmee is de titelstrijd afgelopen weekend al beslist en is Thrianta uit Hoogeveen definitief zaalkampioen geworden. VZK had het afwachtende DIO stevig onder controle in de eerste helft en kreeg zelfs een ruime voorsprong. Na de pauze werd DIO sterker en kreeg weer vat op de wedstrijd maar VZK hield stand en won uiteindelijk met 18 - 15.  
 
Wout Jan Donker opende de score namens VZK via een afstandsschot en Sjoerd Hoeksma zorgde voor de 1 - 1 via een vrije bal na een overtreding op Sido Koonstra. Vervolgens nam VZK het initiatief en mochten Bart de Jong en Maaike Kuipers namens VZK de score verder uitbreiden naar 3 - 1. DIO opende veel te voorzichtig waardoor VZK de vrijheid kreeg om sterk voor de dag te komen. De ambities voor een eventueel vervolg van de titelstrijd van DIO waren ver te zoeken. Nadat Wout Jan Donker en Bart de Jong gezamenlijk nog vier treffers noteerden voor de ploeg uit Haule leek de wedstrijd voortijdig al beslist bij een 9 - 3 tussenstand. Nadat Chris Tuinstra werd ingebracht bij DIO zorgde Tuinstra met zijn treffer van afstand voor de ruststand van 9 - 4.
 
Na een stevige preek van coach Nijenhuis kreeg DIO direct in de beginfase van de tweede helft weer tal van kansen. De strijdlust leek herboren nadat Wout Jan Donker eerst nog de 10 - 4 maakte voor VZK. Linda Veenstra scoorde voor DIO een strafworp en vervolgens kwam de opmars. Zowel Sido Koonstra en Chris Tuinstra scoorden beiden via afstandsschoten en kreeg DIO weer hoop. VZK leek zich van bewust dat het mee moest scoren. Luco Wolfshaar benutte zijn doelpunt door middel van een afstandsschot en Jozina Donker maakte haar kleine kans fraai af. Het gedreven spel vanuit de punt kon DIO wederom flink imponeren. Jarno Wilms en Chris Tuinstra zetten opnieuw de achtervolging in, 12 - 9. Het laatste kwartier ging echter afwisselend. Na de 13 - 10 en 15 - 12 kwam DIO nog terug naar twee verschil door afstandsschoten van Tuinstra en Hoeksma. Maar VZK had genoeg marge opgebouwd en schutters Bart de Jong en Wout Jan Donker zorgden tijdens het slotoffensief voor de 18 - 15 winst.
 
VZK heeft nu alles in eigen hand om de zaalcompetitie op een keurige derde plek te eindigen. Komende zaterdag speelt VZK haar laatste zaalwedstrijd in Easterein tegen WWC. '
DIO had al zekerheid voor de tweede plek en promotie naar de tweede klasse. Door het verlies op VZK kan DIO niet meer mee doen om het kampioenschap maar was al zeer tevreden van het verloop van het zaalseizoen en minimale eisen voor behoudt derde klasse. Komende zaterdag speelt DIO haar laatste zaalwedstrijd tegen TFS in eigen huis. 

Laatste nieuws

Laatste verslagen