DIO - Stadskanaal '74

DIO is definitief gepromoveerd naar de 2e klasse voor het zaalseizoen 2019/2020. Afgelopen zaterdagavond won DIO met 25 - 10 eenvoudig van rode lantaarn Stadskanaal '74. Zowel de nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar de 2e klasse. De nummer drie van de poule kan beide koplopers Thrianta en DIO niet meer achterhalen op de ranglijst. Het kampioensschap is echter nog niet beslist. DIO en Thrianta gaan momenteel beiden (met twintig punten) aan de leiding in de 3e klasse. Door de onderlinge resultaten heeft Thrianta de beste papieren, mochten beide ploegen de laatste twee wedstrijden winnen.

Zeven seconden na het startsignaal scoorde Petra Mulder via een afstandsschot de 1 - 0 binnen. Dit was de opmars voor een doelpuntrijke eerste helft van DIO. Zowel Marian Schraa, Linda Veenstra en Petra Mulder zetten DIO via afstandsschoten op 4 - 1. Stadskanaal '74 kwam nog kort terug tot 4 - 2, maar daarna nam DIO het initiatief. Stadskanaal '74 gaf DIO de volle ruimte om vanuit de punt vele schotpogingen te lossen. Mede door het goede uitverdedigen en het heroveren van de bal van Marian Schraa werd de 7 - 2 gemaakt door Chris Tuinstra die een strafworp verzilverde na een overtreding in de korfzone. Wilmar Bosscha scoorde daarop via een treffer van afstand de 8 - 3 binnen. Na de 12 - 4 volgde een korte onderbreking via een Time-Out van Stadskanaal '74. De ploeg uit Stadskanaal scoorde vervolgens nog tweemaal maar DIO kon wederom schitteren van afstand en via Chris Tuinstra, Marian Schraa en Petra Mulder kon DIO ontspannen de kleedkamers opzoeken bij een 16 - 6 ruststand.

Na de rust spreidde Wilmar Bosscha de vleugels uit om vervolgens zeer gedreven zijn doorloopbal af te ronden. Vlak daarna scoorde Jarno Wilms prachtig met een one-hander de 18 - 6 voor DIO. Petra Mulder volgde met een mooie doorloopbal en Sjoerd Hoeksma scoorde de 20 - 6 via een afstandsschot achter de korfzone. Het scorend vermogen verliep vervolgens moeizamer voor de ploeg van Nijenhuis. Stadskanaal '74 wist zelfs driemaal op rij van afstand te scoren, 20 -9. Na enige doelpuntloze minuten van DIO kreeg het in de slotfase weer grip op de treffers na een aantal wissels. Zowel Marianne Veenstra, Sido Koonstra en aspirant talent Wesley Nieuwhof werden binnen de lijnen gebracht. Nadat Petra Mulder haar doorloopbal afrondde zat de sjoem er weer in. Marianne Veenstra scoorde tweemaal op rij, en Sjoerd Hoeksma scoorde de 24 - 9 via een hocus-pocus bal. De slotminuten mocht het publiek nog even flink genieten van de toekomst. Het duo Wilms en Nieuwhof lieten nog prachtige acties showen nabij de korfzone, maar het was Manon Bel die de rust in haar schot naar een eindzege schoot van 25 - 10 voor DIO.

Aankomende zaterdag staat er opnieuw een kraker op het programma. DIO zal afreizen naar Haulerwijk voor de wedstrijd tegen VZK uit Haule.