Thrianta - DIO

DIO KOMT ZONDER PUNTEN UIT HOOGEVEEN

Na de mooie overwinning van 30-25 op Thrianta eind vorig jaar in Oosterwolde lukte het de
blauwwitten niet dit huzarenstukje te herhalen.

De eerste tien minuten ging het nog gelijk op, waarin de thusiclub steeds het voortouw nam, maar DIO met rake klappen direct aansloot. Chris Tuinstra zag zijn eerste schot direct door de korf verdwijnen. Manon Bel, Petra Mulder en Sido Koonstra waren allemaal trefzeker van dichtbij. Een kleine tussensprint van Thrianta bracht ze op 6 - 4. Daar waar twee keer de aansluiting kon worden gemaakt werden twee strafworpen aan DIO zijde gemist. Daardoor kreeg de ploeg uit Hoogeveen de ruimte hun voorsprong te vergroten. Chris Tuinstra en Myrthe Looijenga deden nog iets terug, voordat ook de thuisclub een strafworp mis zag gaan. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft toonde het scorebord een degelijke 9 - 6 stand. Het grote verschil in de wedstrijd werd in de hierop volgende periode gemaakt. Daar waar alleen Chris Tuinstrra van afstand de korf wist te vinden, scoorde Thrianta er vijf, waardoor de ruststand van 14 - 7 ontstond.

Aan het begin van de tweede helft werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. DIO nam direct het voortouw met weer een afstandtreffer van Chris Tuinstra. Vooral de dames van Thrianta hadden het vandaag op de heupen. Door veel ‘kruisballen’, een regelmatig en effectief gebruikt middel van de ploeg uit Hoogeveen, werden zij in staat gesteld veelvuldig te scoren. DIO scoorde wel mee door doelpunten van Chris Tuinstra, Sido Tuinstra en Petra Mulder, maar na tien minuten was de marge toch negen doelpunten. De in het veld gekomen Linda Veenstra verzilverde de toegekende strafworp, maar elk doelpunt van DIO (Sido Koonstra en Manon Bel) werd met twee doelpunten van de tegenpartij afgestraft. De ingezette wissels zetten DIO weer even op de kaart, waardoor er vier keer op rij kon worden gescoord. Sido Koonstra, Manon Bel, Jarno Wilms en Wilmar Bosscha zorgden voor een 25 - 18 tussenstand met nog acht minuten te spelen. Doordat alleen Petra Mulder van afstand de korf nog wist te vinden in de resterende tijd en Thrianta daar wéér twee tegenover stelde was de eindstand 27 - 19 een feit.

Door dit onderlinge resultaat neemt Thrianta de koppositie over. Anders dan de krant vorige week meldde was het kampioenschap na winst op Thrianta nog láng geen feit. Er worden nog drie wedstrijden door beide teams gespeeld. Dit seizoen promoveren de twee hoogst geëindigde ploegen direct naar de tweede Klasse. De coach en spelers van DIO vinden het seizoen al láng geslaagd. Met één keer per week trainen, maar wél/óók met veel enthousiasme en plezier zóver te komen is al een sportieve prestatie op zich.

Wil ik bij deze nog graag van de gelegenheid gebruik maken om het vele, meegereisde DIO publiek te bedanken. De niet aflatende steun én het spandoek hebben we allemaal als heel positief ervaren. Komende zaterdag gaat de DIO selectie de strijd aan met Stadskanaal om 20.15 in de Sporthal