DIO - It Fean/Boelenslaan

Het vlaggenschip van DIO heeft zaterdagavond na een fantastische eerste helft ruim gewonnen van It Fean / Boelenslaan 1. DIO kreeg alle mogelijkheden om van afstand aan te leggen en maakte al gauw een gat van zeven doelpunten verschil. In de tweede helft leek de meeste scherpte er wel van af te zijn maar desondanks wint DIO zeer gedreven met 23 - 14 en blijft koploper in de derde klasse.
 
Chris Tuinstra opende de score van DIO via een strafworp, waarna It Fean de gelijkmaker kon bijtekenen. Jarno Wilms scoorde vervolgens vermakelijk uit een doorloopbal en Manon Bel kon haar kleine kans keurig afronden. Na opnieuw een strafworp van Chris Tuinstra deed It Fean weer iets terug, 4 -2. Daarna begon de opmars van DIO en kon er een hoop treffers van afstand genoteerd worden. Zowel Sido Koonstra, Chris Tuinstra en Marianne Veenstra zorgden gezamenlijk voor de 8 - 2. Na een korte Time-Out van It Fean scoorde de ploeg uit Surhuisterveen, maar DIO leek wederom het initiatief te nemen. Een mooie vrije bal van Linda Veenstra werd afgerond, en Marianne Veenstra nam haar ploeg weer snel mee in de punt en scoorde daar tweemaal uit. Opnieuw redenen voor een Time-Out van It Fean. De zusjes Veenstra leken daar niet onder de indruk van en scoorde beiden opnieuw van afstand. It Fean kreeg in de slotfase weer wat vorm in de wedstrijd en scoorde ditmaal wel mee. Jarno Wilms scoorde nog prachtig uit een one-hander. Met een ruststand van 14 - 7 was DIO hard op weg naar haar negende winst dit zaalseizoen.
 
De tweede helft nam DIO wat gas terug, maar het aanvalsgevaar van It Fean leek niet meer te ontbranden. Het scoreverloop ging echter wel afwisselend en It Fean scoorde via de stip de 18 - 12. Jarno Wilms bracht op heerlijk wijze zijn doorloopballen taferelen opnieuw tot leven en scoorde de 19 - 12. Coach Nijenhuis liet inmiddels enkele jeugdspelers warm lopen. Nadat de 22 - 12 gescoord werd door Chris Tuinstra mochten (A) junior Iris Baron en (B) aspirant Rick Veen beiden hun debuut maken in het vlaggenschip. Vervolgens liet Jarno Wilms zijn kunstwerk nogmaals tonen aan het publiek en scoorde met een one-hander schitterend de 23 - 12 binnen.
 
DIO wint met 23 - 14 en mag zich na speelronde tien opnieuw bekronen tot koploper van de derde klasse. Volgende week zaterdagmiddag staat de kraker in Hoogeveen tegen de nummer twee van poule Thrianta op het programma. Het gat bedraagt slechtst twee punten. 

Laatste nieuws

Laatste verslagen