TFS - DIO

Eerste puntenverlies voor DIO
DIO heeft zaterdagavond niet kunnen imponeren tegen subtopper TFS. In Houtigehage kwam het vlaggenschip met vlagen nog goed weg in de eerste helft en ging het nagenoeg gelijk op. Ondanks een betere tweede helft van DIO wist TFS stug de voorsprong te behouden, voerde druk uit in het devensieve gedeelte en was het rendement van DIO grotendeels te verwijten aan het afronden van het schot.

Eerste helft open wedstrijd
Met twee treffers via strafworpen van Manon Bel en Chris Tuinstra kwam DIO op een 1 - 2 voorsprong. Kort daarna kreeg TFS twee strafworpen toegewezen door scheidsrechter Lieffering en kwam de thuisploeg op 3 - 2. Het vervolg ging afwisselend waarbij beide ploegen elkaar niet uit het oog verloren. Via de 4 - 4, mocht Wilmar Bosscha tweemaal aanleggen en zijn ploeg weer op twee verschil zetten, 4 - 6. TFS kwam terug en na de 7 - 7 en de 10 - 10 bepaalde de thuisploeg de ruststand op 11 - 10.

DIO loopt achter de feiten aan
Doordat TFS met twee treffers van afstand de score verder opbouwde naar 13 - 10, ging het schotpercentage van DIO welliswaar omhoog maar was het afrondingsproces niet goed. DIO kwam met afstandschoten van Petra Mulder, Myrthe Looijenga en Marianne Veenstra nog wel terug tot 14 - 13. Daarna bleef TFS koelbloedig en gezien het spelbeeld leek DIO zich de laatste tien minuten te beseffen dat het eerste puntenverlies in Houtigehage een feit was. Na de 17 - 14 mocht Chris Tuinstra via een strafworp het verschil tot twee brengen maar gevaar voor de thuisploeg was niet meer aan de orde. DIO verliest haar eerste duel dit zaalseizoen van TFS met 17 - 15 maar blijft koploper in de derde klasse. TFS en Thrianta naderen DIO tot twee punten verschil op een gedeelde tweede plek.

Volgende week zaterdagavond volgt opnieuw een uitwedstrijd. DIO zal het dan opnemen tegen de nummer zes NQL 1.