Stadskanaal '74 - DIO

DIO is zaterdagavond (12 januari) er in geslaagd om de volle buit te pakken tegen rode lantaarn Stadskanaal '74. Tijdens de eerste helft was de wedstrijd inprincipe al beslist. Na de pauze liet DIO de thuisploeg wat meer ruimte creëren in de voorlinie en maakte daar gretig gebruik van. DIO herpakte zich vervolgens en wint met 13 - 24.

Tot de 3 - 4 wist Stadskanaal '74 nog te volgen in de eerste helft. Vervolgens liep DIO verder uit. Met een reeks van zeven doelpunten op rij kweekte DIO vertouwen uit voor een goed resultaat. De ruststand bedroeg 6 - 15.

Na de rust kreeg Stadskanaal '74 welliswaar genoeg ruimte van DIO om meer kansen te creëren. De defensie van DIO was iets te ontspannen, en Stadskanaal '74 wist in te lopen naar 11 - 18. Genoeg redenen voor een time-out namens DIO. Een korte preek van coach Linda Nijenhuis was nodig en DIO herpakte zich in de slotfase. DIO wint met 13 - 24, blijft ongeslagen en kan zich opmaken voor de kraker tegen VZK volgende week zaterdagavond in Oosterwolde.