It Fean/Boelenslaan - DIO

DIO heeft zaterdagavond in Surhuisterveen een uitermate sterke eerste helft laten zien tegen It Fean/Boelenslaan waarbij er een flink gat werd geslagen. Tijdens de tweede helft kwam de thuisploeg meer en meer in de wedstrijd en kwam nog bij vlagen nog akelig dichtbij. Echter was het gevaar wel geweken naarmate de eindtijd in zicht kwam. DIO won uiteindelijk op zeer gedreven wijze met 14 - 17.

De eerste vijf minuten na het startsignaal gingen gelijk op, beide ploegen scoorden vlot achter elkaar vier doelpunten. De fase hierna werd DIO flink sterker en kon geheel de wedstrijd naar zich toe trekken. It Fean/Boelenslaan kon in het vervolg de score niet verder opbouwen. Door twee mooie en rake afstandsschoten van Petra Mulder en Sido Koonstra kon de goede lijn worden voortgezet. Door het flinke uitverdedigen mocht Sido Koonstra zichzelf opnieuw bekronen, ditmaal via een kleine kans onder de korf. Sjoerd Hoeksma trof de korf via een vrije bal, 4 - 9. Pas in de laatste minuut kon It Fean/Boelenslaan weer iets terug doen en bepaalde de ruststand op 5 - 9.

DIO kwam zelfverzekerd uit de kleedkamers en liet dat direct blijken na de start van de tweede helft. Linda Veenstra en Sjoerd Hoeksma zorgden er voor dat DIO opnieuw drie doelpunten kreeg bijgeschreven. It Fean/Boelenslaan leek daarna wat stabieler in de wedstrijd te zitten en mocht steeds meer kansen creëren. Na tien minuten werd het zelfs weer een echte wedstrijd bij een tussenstand van 9 - 12. Tot aan het einde werden de doelpunten wel afwisselend gescoord zodat DIO in principe de marge vaak op drie doelpunten kon houden. Dat was uiteindelijk genoeg voor de 14 - 17 winst.

DIO blijft na drie speelronden ongeslagen en zal volgende week zaterdag medekoploper Thrianta uit Hoogeveen treffen. Deze ploeg staat ook nog ongeslagen in de zaalcompetitie en dat beloofd dus een mooi duel te worden in Oosterwolde. Dit is tevens de laatste wedstrijd van dit jaar. Op 12 januari wordt de competitie weer hervat.