DIO - NQL

DIO heeft zaterdagavond in de eerste speelronde van het nieuwe zaalseizoen de volle buit gepakt tegen NQL. Vooral tijdens de eerste helft was DIO veelal in opperbeste vorm. Marianne Veenstra opende de score in sporthal de Boekhorst met een afstandsschot voor DIO, waarna het de eerste tien minuten gelijk op ging. Wilmar Bosscha schoot DIO vervolgens naar de 4 - 4, en werden er stappen gezet om afstand te nemen van NQL. DIO oogde scherp en zat vol met zelfvertrouwen. Het schot liet NQL veel toe waardoor o.a. Chris Tuinstra in korte tijd viermaal kon aanleggen van afstand en met succes. DIO liep uit naar 10 - 6 door een mooie kans van Manon Bel achter de korf. Een prachtige doorloopbal van Myrthe Looijenga, die haar tegenstandster de andere kant van de zaal op stuurde, werd bekroond met een fraaie treffer, 12 - 7. Sjoerd Hoeksma liet in het slot van de eerste helft helft nog twee schoten van afstand lossen en dat resulteerde in een prima ruststand van 15 - 8. Na de pauze mocht Wilmar Bosscha op mooie wijze een treffer van afstand bij schrijven. Daarna was DIO ruim een kwartier zoekende doordat NQL zichtbaar feller ging verdedigen en aanvallend ook meer van zich liet uitten. NQL leek echter terug te komen in de wedstrijd en begon serieus aan een serie doelpunten waarin DIO niet mee scoorde. Bij een tussenstand van 17 - 14 zette coach Nijenhuis een aantal wisselspelers in om weer stabiliteit in het spel te creƫren. Zowel Wilmar Bosscha en Chris Tuinstra scoorden daarna opnieuw van afstand. NQL wist nog eenmaal terug te komen tot 19 - 16 maar het vlaggenschip van DIO kreeg weer vat op de wedstrijd. Nadat Manon Bel foutief werd afgestopt tijdens de doorbraak voor een kans, werd de bal op de stip gelegd en benutte Bel op koelbloedige wijze haar strafworp. Routinier Petra Mulder zorgde met een afstandsschot voor de 21 - 16 en daarmee was de winst voor DIO vrijwel zeker. De laatste vijf minuten zorgden de heren Bosscha en Tuinstra voor de eindstand van 25 - 17 en wint DIO in eigen huis haar eerste, en vooral zeer vermakelijke, zaalwedstrijd van het seizoen 2018/2019. Volgende week zaterdag speelt DIO in Easterein tegen WWC 1.