DIO 1 - WSS 1

DIO heeft haar eerste veldwedstrijd van het seizoen 2018 / 2019 in de slotfase verloren van WSS. Jarno Wilms opende de score voor DIO, waarna WSS driemaal op rij de korf wist te treffen. Met twee mooie afstandschoten van Manon Bel en Sido Koonstra kon de stand weer gelijk worden getrokken naar 3 - 3. De gehele eerste helft ging het op en neer waardoor de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Zowel Linda Veenstra, Manon Bel, Sido Koonstra en Sjoerd Hoeksma waren belangrijk met de treffers. Beide ploegen gingen met een een tussenstand van 9 - 9 de rust in. In de openingsfase van de tweede helft mistte WSS twee belangrijke stippen, DIO nam daarna kort het initiatief. Sjoerd Hoeksma, Myrthe Looijenga en Sido Koonstra (stip) drukten de score op naar een 12 - 10 voorsprong. WSS liet zich niet zomaar gewonnen, en dat wist DIO uiteraard. De gasten scoorden viermaal op rij, waaronder een strafworp, 12 - 14. Marianne Veenstra werd met een lichte blessure gewisseld, waardoor junior Lotte de Vries haar debuut mocht maken in het vlaggenschip van DIO. Met een schitterende actie naar binnen wist Lotte de Vries een belangrijke doorloopbal te benutten waardoor het verschil weer èèn doelpunt was. Na een gemiste strafworp voor DIO kwam de aansluiting niet meer in het zicht. De ploeg van Linda Nijenhuis bleef doorvechten, maar WSS liep verder uit naar 13 - 16 in de slotfase. Myrthe Looijenga bepaalde de eindstand op 14 - 16. Aankomende zaterdag speelt DIO een uitwedstrijd in Beilen tegen Vitesse.

Laatste nieuws

Laatste verslagen