DIO - Thrianta

DIO 1 heeft het weer spannend gemaakt in de subtop door te verliezen in eigen huis van Thrianta 1 uit Hoogeveen. Door de 23 - 28 nederlaag blijft DIO nog wel de ranglijst aanvoeren met een punt voorsprong op Thrianta en Emmeloord.

Hoewel DIO op papier dit seizoen nog niet gewonnen heeft van Thrianta, thuis op het veld en uit in de zaal, waren beide ploegen in de eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd. Thrianta nam al snel de voorsprong, vervolgens ging het om en om. Chris Tuinstra, Wilmar Bosscha, Petra Mulder en Marianne Veenstra (2x) scoorden namens DIO bij een tussenstand van 5 - 5. DIO kreeg wat meer initiatief en kon wat vaker imponeren door een verschil van twee doelpunten neer te zetten. Echter bleef Thrianta op de loer en kroop weer dichterbij tot 12 - 11. Zowel Sjoerd Hoeksma en Petra Mulder bezorgden DIO een vermakelijke ruststand van 14 - 11.

De tweede helft kreeg Thrianta vleugels in de afronding. Vooral de afstandsschoten waren zuiver van de ploeg uit Hoogeveen. Het duurde ook niet lang dat de stand weer gelijk werd getrokken naar 15 - 15. DIO kreeg nog een vleugje hoop door rustig te blijven en de voorsprong weer in eigen handen te krijgen. Chris Tuinstra, Sjoerd Hoeksma en Jarno Wilms kregen DIO weer op het juiste spoor met fraaaie afstandsschoten, 17 - 15. De rollen werden daarna echter gauw omgedraaid en Thrianta schoot zichzelf zuiver naar 17 - 20. DIO kon zo af en toe nog mee scoren maar dat was niet genoeg om het nog spannend te maken. Thrianta wint uiteindelijk met 23 - 28.

Ondanks het verlies heeft DIO nog grote kans voor handhaving in de derde klasse. De spanning in de poule is wel weer ouderwets groot na deze speelronde, maar met nog twee wedstrijden te gaan blijft het vlaggenschip waarschijnlijk wel aan de goede kant van de rode streep.
Aankomende zaterdag zal DIO afreizen naar Emmeloord, bij winst is handhaving zeker een feit.