DIO 1 - DWA/Argo 1

De korfballers van DIO hebben zaterdag opnieuw een goed resultaat neergezet in eigen huis tegen DWA/Arrgo 1 uit Winsum en blijven voor het derde weekend op rij koploper in de 3e klasse. DIO imponeerde vooral in de eerste helft en had DWA/Argo het nakijken bij een 17 - 10 ruststand. De tweede helft kende een fase waarbij het bij DIO iets minder ging en DWA/Argo even het roer over nam met een serie doelpunten. DIO herpakte zich echter weer spoedig, en speelde de wedstrijd op mooie wijze uit en wint uiteindelijk met 26 - 17. 
 
Chris Tuinstra bracht DIO met twee fraaie afstandsschoten op een 2 - 0 voorsprong. Nadat de derde treffer werd gescoord door Sjoerd Hoeksma werd er in eerste instantie veelal om en om gescoord. Nadat DIO scoorde, wist DWA/Argo vrijwel direct te reageren. Treffers kwamen van Chris Tuinstra, Sjoerd Hoeksma, Wilmar Bosscha en Manon Bel. Na een kwartier spelen en een 10 - 6 voorsprong nam DIO vervolgens verder afstand. DWA/Argo benutte nog enkele kansen en bleef moed houden, maar het vlaggenschip van DIO bleef het spel bepalen. Marianne Veenstra wist een kleine kans en een strafworp te verzilveren en zowel Wilmar Bosscha als Petra Mulder scoorden koelbloedig uit een afstandsschot. Chris Tuinstra was echter de grote man deze eerste helft, Tuinstra scoorde feilloos zevenmaal van afstand. DIO kon ontspannen de rust in bij een 17 - 10 voorsprong.
 
In de tweede helft begon DIO voorzichtig en leek DWA/Argo juist wat offensiever te opereren. DIO wist eerst nog wel tweemaal van afstand te scoren, maar de ploeg uit Winsum kon daarna aanleggen met een serie doelpunten en kreeg weer wat vertrouwen in het duel, 20 - 15. De laatste tien minuten zette DIO juist weer aan en kreeg weer controle over de wedstrijd. Nadat Jarno Wilms werd samengeperst bij zijn actie naar de korfzone werd de bal op de stip gelegd, waaruit Marianne Veenstra scoorde. Met twee treffers op rij van Petra Mulder wist DIO dat er definitief gewonnen ging worden. Coach Linda Nijenhuis gaf beide junioren dames Myrthe Looijenga en Malou v.d. Mei nog verdienstelijke speelminuten. Met enige snelheid naar binnen voor een doorloopbal werd Looijenga zodanig gehinderd dat de bal opnieuw naar de stip werd verwezen en Chris Tuinstra vervolgens de strafworp verzilverde. 

DIO wint op keurige wijze met 26 - 17, behoud de koppositie, en de minimale doelstelling voor handhaving in de 3e klasse ziet er steeds rooskleuriger uit. Komende zaterdagavond heeft DIO 1 opnieuw een thuiswedstrijd en ontvangt dan Thrianta 1 uit Hoogeveen.

Laatste nieuws

Laatste verslagen