Invicta/Frigro - DIO

DIO 1 heeft zaterdagavond in Kollum op redelijk eenvoudige wijze gewonnen van mede koploper Invicta/Frigro 1. Al in de eerste helft kon DIO imponeren en zette dat op verdienstelijke wijze voort in de tweede helft. Het vlaggenschip van DIO wint uiteindelijk met 12 - 21. Een uitslag wat van te voren echter niet was verwacht.

De thuisploeg kwam nog wel op een 1 - 0 voorsprong, maar via Marian Schraa en Jarno Wilms werd dat spoedig omgezet naar 1 - 4. DIO kon vervolgens op een overzichtelijke en rustige wijze de score verder uitbreiden. Zowel Marianne Veenstra, Chris Tuinstra en Petra Mulder scoorden via afstandsschoten en zorgden voor de 2 - 8 tussenstand. Met nog ruim tien minuten op de klok voor het einde van de eerste helft, herpakte de formatie van Invicta/Frigro zich voorzichtig. Sjoerd Hoeksma, Manon Bel en Jarno Wilms scoorden namens DIO rustig verder, naar een vermakelijke 5 - 11 voorsprong. Echter kwam Invicta/Frigro terug met vier treffers op rij, maar Chris Tuinstra bepaalde de ruststand, via een ringloos doelpunt, op 9 - 12.

Tijdens de tweede helft stond DIO met een hoop zelfvertrouwen tussen de lijnen. Het eerste kwartier in deze helft werd er vijfmaal gescoord door DIO en kon Invicta/Frigro de korf niet niet vinden. Bij een tussenstand van 9 - 17  was dan ook vrij snel duidelijk dat de ploeg van Linda Nijenhuis de wedstrijd niet meer uit handen ging geven. Junior Myrthe Looijenga kreeg nog speelminuten, en speelde zich nog naar een aantal goed uitgespeelde kansen. Het laatste deel scoorde de ploeg uit Kollum nog driemaal. DIO bleef solide spelen en scoorden nog vier keer. DIO wint na een goede wedstrijd met 12 - 21 en blijft de lijstaanvoerder in de derde klasse. De doelpunten in de tweede helft kwam van Petra Mulder, Jarno Wilms, Marianne Veenstra, Chris Tuinstra, Marian Schraa en Sjoerd Hoeksma.

De concurrentie ligt en blijft echter op de loer. Met nog vier ronden te gaan zijn er nog maximaal acht punten haalbaar voor DIO. Handhaving in de derde klasse is minimaal de doelstelling dit zaalseizoen. Komende zaterdagavond speelt DIO de thuiswedstrijd tegen laagvlieger DWA/Argo om 19:50 u. in Oosterwolde.