DIO - Emmeloord

DIO is er zaterdagavond in geslaagd om zich weer in de subtop aan te sluiten. De bezoekers uit Emmeloord zagen vanaf halverwege de eerste helft het vlaggenschip van DIO uitlopen naar een 10 - 5 ruststand. In de tweede helft deed Emmeloord nog wat terug tot 15 - 13 in een fase waarbij DIO ietwat gas terug nam. De slotfase herpakte de Oosterwoldenaren zich keurig en wonnen daarmee de wedstrijd verdiend met 19 - 14.

Emmeloord begon voortvarend na het beginsignaal, en drukte meteen de stempel op de wedstrijd door een 2 - 4 voorsprong te nemen. Manon Bel kon door twee mooie en benutte kleine kansen haar team weer op gelijke hoogte brengen na tien minuten speeltijd. Vanaf dat moment liep DIO verder uit en wist Emmeloord echter nog maar eenmaal tot scoren te komen. Zowel met doorzettingsvermogen en overtuiging bepaalde DIO het spel de resterende tijd van de eerste helft. Mooie afstandsschoten van Petra Mulder, Christ Tuinstra, Marianne Veenstra, Wilmar Bosscha en Jarno Wilms zorgden voor een ruststand van 10 - 5.

Tijdens de rust had coach Linda Nijenhuis lovende woorden over haar team. Alles leek te kloppen waar al weken hard op getraind wordt en met dezelfde ambities en instelling voor de tweede helft zou het zeker goed moeten komen.

Direct in de tweede helft scoorden beide ploegen om en om, met doelpunten en tevens afstandsschoten van Chris Tuinstra en Wilmar Bosscha bij een tussenstand van 12 - 8. Nadat Emmeloord wat sneller baltempo kreeg en een aantal keren tweemaal op rij wisten te scoren kwam de bezoekers dichterbij tot 15 - 13. Zowel Marian Schraa als Sjoerd Hoeksma scoorden twee belangrijke afstanders waarbij het verschil tot maximaal twee bleef. Met nog ruim tien minuten op de klok, herstelde DIO zich en zat het geloof bij Emmeloord er niet meer in. Met nog enkele mooie treffers van Chris Tuinstra en Sjoerd Hoeksma bepaalde Petra Mulder via een afstandsschot de einstandstand op 19 - 14.

DIO sluit het jaar 2017 af op een vierde plek met zeven punten uit zes zaalduels. Het ligt allemaal erg vlak bij elkaar in de poule en zal zeker nog spannende wedstrijden opleveren tijdens de start van 2018. Koploper is Lintjo, de ploeg uit Olderberkoop heeft een punt meer, De eerst volgende wedstrijd voor DIO zal worden gespeeld op zaterdag 6 januari in Leeuwarden tegen de nummer twee Pallas '08.