DWA/Argo - DIO

DIO 1 heeft er weer een spannende wedstrijd van gemaakt afgelopen zaterdagavond in Winsum. In een gelijkopgaande eerste helft werd er met 8 - 8 gerust. De tweede helft was een herhaling van zetten tegen DWA/Argo 1. In de allerlaatste seconden wist Sjoerd Hoeksma bij een stand van 15 - 15 de volle glorie voor zich te winnen, Hoeksma verzilverde zijn afstandsschot voor DIO en de winst was daarmee een feit. Eindstand 15 - 16.

Petra Mulder opende de score voor DIO door een kansje onder de korf af te ronden. DWA/Argo nam vervolgens de leiding naar 2 - 1. Doelpunten van Linda Veenstra (strafworp) en Manon Bel (afstandsschot) zorgden voor de achtervolging op de thuisploeg, 4 - 3. Na een kwartier spelen leek DWA/Argo het voortouw opnieuw te nemen naar een tussenstand van 6 - 3. Ondanks de achterstand bleef DIO koel en rustig en wist met een reeks van vier doelpunten de tussenstand weer om te buigen naar 6 - 7. Voordat het rustsignaal gegeven werd kon Sjoerd Hoeksma nog uit een afstandsschot de 7 - 8 scoren. DWA/Argo bepaalde de ruststand op 8 - 8.

Direct tijdens de tweede helft stond DIO in het veld zoals coach Nijenhuis het graag ziet. Haar gedreven spelersmateriaal straalde vertrouwen uit, en daarmee wisten Petra Mulder, Chris Tuinstra en Linda Veenstra raad mee en de doelpunten verdienstelijk op te krikken naar 8  - 11. Een marge dat niet voldoende was om de wedstrijd geheel te kantelen. Het veel schietende DWA/Argo kwam terug naar 12 - 12. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd een uitermate spannende fase waarin DWA/Argo alsnog het initiatief nam door de 13 - 12, 14 - 13 en 15 - 14 te scoren met aansluitende treffers van Chris Tuinstra en Linda Veenstra. Met nog drie minuten speeltijd op de klok wist Chris Tuinstra met een mooi afstandsschot de stand weer gelijk te trekken naar 15 - 15. Terwijl de laatste seconden wegtikten van de reguliere speeltijd, kon DIO bij een nog mooi opbouwende aanval een fantastisch resultaat neer zetten. Sjoerd Hoeksma verzilverde zijn afstandsschot en daarmee wint DIO met 15 - 16.

Aankomende zaterdag reist DIO af naar Hoogeveen voor de wedstrijd tegen Thrianta 1.