DIO - Invicta/Frigro

De korfballers van DIO 1 hebben een goede winst geboekt in Oosterwolde tegen Invicta/Frigro 1. Het eerste kwartier ging mooi gelijk op, maar DIO werd feller en kon rusten bij een 12 - 8 voorsprong. De tweede helft vielen de doelpunten weer wat meer om en om, maar zo af en toe sloeg DIO tweemaal op rij toe en kwam er geen gevaar meer om de voorsprong uit handen te laten glippen. DIO wint verdiend met 25 - 18.

Na het startsignaal van official Martijn Menken scoorde DIO tweemaal op rij. Routinier Petra Mulder verzilverde haar twee kansjes. Invicta antwoordde echter snel en kwam langszij tot 3 - 4. Na een aantal aanvallen zonder treffers, bracht Marian Schraa haar ploeg weer op gelijk hoogte via een doorloopbal. Ruim tien minuten wist Invicta geen raad met de aanvalsdrift van DIO, waardoor het vlaggenschip van Oosterwolde zes maal op rij wist te scoren. Met uitgelicht twee mooie afstandsschoten van Marianne Veenstra. DIO hield stand maar richting het rustsignaal scoorde Invicta weer het één en ander. Met nog enkel wat doelpunten van o.a. Linda Veenstra, Petra Mulder en Marian Schraa kon DIO rusten bij een 12 - 8 voorsprong.

Tijdens de tweede helft kwamen de eerste twee treffers van Invicta. Datzelfde kunstje deed vervolgens DIO, waaronder het mooie afstandsschot van Sjoerd Hoeksma (14 -10). Het duel ging wat meer de kant op van het om en om gebeuren. De 15 - 11 kwam op naam van Peter Berkenbosch, zijn schot werd verzilverd door een afstandsschot. De manier hoe gescoord werd was ook erg genieten. Chris Tuinstra wist op fantastische wijze en ringloos van afstand de 16 - 12 en 18 - 13 op zijn naam te schrijven. De laatste tien minuten van het duel kon Invicta nog vijfmaal scoren. Voor DIO deden dat Peter Berkenbosch, Petra Mulder en Chris Tuinstra, die gezamelijk en met het team de eindstand bepaalde op 25 - 18.

Komende zaterdagavond speelt DIO een uitwedstrijd in Winsum tegen DWA/Argo 1.