DIO - NQL

De terugkeer in de 3e klasse heeft DIO direct de volle twee punten gepakt op haar eigen thuisbasis in Oosterwolde afgelopen zaterdagmiddag. Het relatief onbekende NQL had het lastig in de eerste helft, door de goede druk in de defensie van DIO. De ruststand van 7 - 4 was geheel verdiend aldus coach Nijenhuis. De tweede helft kwam het spel wat losser tussen beide ploegen, maar een doelpuntenfestijn bleef uit. Desondanks kon DIO trots het veld verlaten met een 15 - 13 winst.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Chris Tuinstra. Door een overtreding op Sjoerd Hoeksma in de korfzone, werd de bal naar de stip verwezen. Chris Tuinstra kon enkele minuten later opnieuw zijn doelpunt mee pakken via een afstandsschot. Het team van Nijenhuis kon vrij lang goede druk op de verdediging van NQL geven, waardoor NQL pas na achttien minuten twee maal tot scoren kwam. Hoewel bij DIO ook nog de prestatie van een scherpschutter ontbrak, lostte Petra Mulder een mooi schot van afstand door de korf, maar NQL reageerde direct in de daarop komende aanval, 3 - 3. Vlak voor rust werd de aanvalsmodus in volle gang gezet. Een overtreding op Linda Veenstra werd beloond met een strafworp, die Jarno Wilms keurig afronde. De 7 - 4 ruststand werd in de slotfase bepaald door afstandsschoten van Petra Mulder (2x) en Jarno Wilms (1x).

Coach Nijenhuis sprak haar pupillen met lovende woorden toe tijdens de rust. De druk die DIO gaf en bij tijden het ontspannen spel aanvallend zou dit een goede stap in de richting moeten zijn voor het nieuwe seizoen. De kansen zouden vanzelf worden beloond.

De tweede helft begon voortvarend, twee afstandsschoten werden benut door Jarno Wilms en Chris Tuinstra, 9 - 4. Opnieuw kon NQL daarna kansen creeëren waardoor er driemaal op rij gescoord werd, 9 -7. Zowel Petra Mulder als Chris Tuinstra scoorden daarna vlot opnieuw via een afstandsschot nadat er tien minuten gespeeld was. De laatste periode van de wedstrijd leken de scherpste kantjes van het scoren aan DIO zijde er van af, terwijl NQL nog hard aan de volle bak ging om mogelijk de stand nog in het gelijk te trekken. Met twee mooie afstanders van Manon Bel en Petra Mulder kon NQL opnieuw driemaal op rij tot scoren komen. Een aanvallende actie van Peter Berkenbosch in de korfzone werd foutief verdedigd waardoor een welkome strafworp benut kon worden door Jarno Wilms bij een stand van 14 - 10. Met nog een mooi beloonde afstandsschot van Petra Mulder en drie doelpunten van NQL floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 15  -13.

Aankomende zaterdag speelt DIO 1 de wedstrijd in Stadskanaal tegen Stadskanaal '74 1 om 15:30 uur. Opnieuw een vrij onbekende tegenstander voor DIO.