DIO - WSS

Voor DIO stond zondag de 2e thuis wedstrijd op het programma tegen WSS uit Oude Pekela. Punten zijn nodig om aansluiting te houden bij de nummer 6 en 7 in de poule. Na 2 wedstrijden waarbij de doelpunten niet wilden vallen wisten de blauwhemden nu wel de korf te vinden. Met alleen al 15 doelpunten in de eerste helft leek deze wedstrijd beter te verlopen. Ook WSS wist gebruik te maken van de gele mand dus moest er met een ruststand van 15-15 nog wel wat gebeuren in de tweede helft. Ook na de pauze bleef DIO met scherp schieten en wist vrij snel op voorsprong te komen en heeft deze niet meer weggegeven wat resulteerde in een 27-21 eindstand.

DIO ging voortvarend van start al binnen 3 minuten stond er 3-0 op het score bord. Manon Bel verzilverde een kansje achter de korf, Sjoerd Hoeksma rondde een doorloopbal af en Petra Mulder schoot van afstand de bal door de mand. WSS kreeg daarna 2 kansen vanaf de stip die ze niet onbenut lieten 3-2. Sido Koonstra zorgde vanaf de stip weer voor 2 punten verschil op het scorebord. 4-2. WSS hield de aansluiting door mee te scoren 4-3, Petra Mulder bracht de stand nog even weer op 2 door een afstandschot maar de ploeg uit Groningen kwam op gelijke hoogte 5-5. DIO liet zich niet van de wijs brengen en speelde vlot en probeerde de juiste kansen te zoeken, hierdoor kwamen Marianne Veenstra, Chris Tuinstra en Sido Koonstra tot scoren en zorgden weer voor wat ruimte in de stand 8-5. DIO maakte hier en daar wat foutjes door te gretig te zijn en WSS sloop weer dichterbij 8-7. Petra Mulder zorgde nog even voor wat lucht door van afstand te scoren 9-7 maar WSS was ook trefzeker. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kroop WSS steeds dichterbij. Sjoerd Hoeksma 2x, Carel ten Hoor, Sido Koonstra 2x, Marianne Veenstra en Petra Mulder scoorden nog wel voor hun team, maar WSS bleef bij en zorgen voor een gelijke ruststand 15-15.

Na de rust was het WSS die als eerste scoorde en voor het eerst en het laatst op voorsprong kwam in de wedstrijd 15-16. Petra Mulder, Sido Koonstra en Manon Bel waren degene die hun team weer aan de goede kant van de score brachten 18-16. WSS maakte het voor de laatste keer spannend in de wedstrijd en kwam op 18-17. DIO was op dreef, toonde inzet en geduld en was er beleving te zien in het spel. Carel ten Hoor (afstand), Sjoerd Hoeksma ( afstand), Chris Tuinstra (strafworp), Petra Mulder (afstand) en Sido Koonstra (afstand) zorgden met hun doelpunten dat de wedstrijd was gespeeld 23-18. Met nog een 12 minuten op de klok was het lekker uitspelen en de kansen die er nog gecreëerd werden af te ronden. Petra Mulder, Chris Tuinstra, Sido Koonstra en Carel ten Hoor werden in die resterende minuten nog in stelling gebracht om te scoren en zorgden voor een mooie eindstand van 27-21.