DIO - ZKC '19

De laatste wedstrijd van het zaalseizoen gaf DIO helaas niet het gewenste resultaat. Bij winst was er nog een kans om degradatie te ontkomen. Vanaf de 1e minuut heeft het er niet ingezeten. Een gemakkelijk scorend ZKC (321 doelpunten deze competitie), had veel minder kansen nodig dan de thuisclub. Verdedigend hadden de bezoekers het ook goed onder controle, waardoor er gestreden moest worden voor elke kans.  Deze vrije mogelijkheden werden niet altijd zo koelbloedig afgerond als de opponent, waardoor DIO geen moment de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Een afgetekende 12-32 was dan ook de eindstand. Even later bleek dat de nummer 6 verrassend wél had gewonnen van de nummer 2 van de ranglijst. Waardoor bij winst vandaag in de Boekhorst DIO toch de degradatie niet was ontlopen.

DIO begon met vertrouwen aan deze wedstrijd. Tussen de oren zat het goed, naast een dosis inzet en de wil om vandaag een goede pot neer te zetten. ZKC liet vanaf het eerste moment zien dat het eigenlijk kampioen had moeten worden. Met snel spel en in elk vak een scherpschutter maakten ze het de blauwwitten erg moeilijk. Als daarnaast de genoemde kansen in de thuishal niet worden afgemaakt, heb je tegen deze tegenstander niet zoveel in te brengen.  

Bewonderingswaardig en een groot verschil ten opzichte van het begin van de competitie is het doorzettingsvermogen van de spelers van DIO.  Waar ‘vroeger’ anders werd omgegaan met tegenslag, vechten ze zich er samen doorheen. Elke aanval  en verdediging opnieuw! De ploeg laat stappen zien, maar is op dit moment nog niet constant genoeg om het in de 2e Klasse te kunnen bolwerken.  Mooie partijen, bijvoorbeeld 2x tegen SIOS en de thuiswedstrijd tegen Olympia , werden afgewisseld met mindere duels. Als je meerdere wedstrijden zó kunt spelen als tegen deze tegenstanders, dan kun je de stap zeker weer terug maken.  Volgend zaalseizoen zal er op 3e Klasse niveau verder worden gewerkt aan deze taak.

Op het moment van dit schrijven kijken we alweer vooruit naar het veldseizoen. Een weekje rust zal de overgang naar het gras iets gemakkelijker maken. Maar dan gaat de selectie van DIO weer flink aan de bak. Met nog 7 wedstrijden te gaan is er zeker van alles mogelijk. De ervaringen van dit winterseizoen nemen we mee naar buiten. De enthousiaste groep zal er dan ook alles aan gelegen zijn om 2 teams onder zich te krijgen én te houden.

Door de kleine selectie dit seizoen, moet er vaak een beroep gedaan worden op hetzelfde kleine groepje wissels. Hierbij wil ik, zeker ook namens de spelers van 1, deze mensen hartelijk bedanken! Hopelijk kunnen we op het veld weer een beroep op jullie doen.

Linda Nijenhuis

Laatste nieuws

Laatste verslagen